Victimele Vaccinării

Cele mai multe procese ce au ca obiect reacțiile adverse la vaccinare au drept motivație autismul, moartea subită sau decesul survenit ca urmare a complicațiilor provocate de vaccin.

AUTISM. În anul 2010 o familie din SUA a primit în urma unui caz de autism provocat de vaccinare 1.5 milioane de $ compensații echivalente primului an de invaliditate, plus 500.000 de dolari anual, pe toată durata vieții, pentru îngrijirea copilului cu autism provocat de vaccinul MMR (ROR).

DECES. Curtea suprema din Spania a concluzionat ca vaccinul HPV a provocat moartea unei tinere.

Departamentul guvernamental al SUA pentru Administrarea Resurselor şi Servicii de Sănătate a anunțat că la încheierea anului fiscal 2017, valoarea compensațiilor acordate pentru vătămări corporale indivizilor afectați de vaccinuri se ridică la peste 142 milioane dolari SUA. Aceasta acoperă cele 377 de cazuri care până în prezent au reuşit să obţină despăgubiri în anul 2017. Până la încheierea proceselor aflate pe rol, este de așteptat ca valoarea compensațiilor aferente anului 2017 să depășească 220 milioane de dolari. 

În data de 21 iunie a acestui an CURTEA DE JUSTIȚIE A UNIUNII EUROPENE a stabilit că vaccinurile pot fi considerate responsabile pentru îmbolnăvirea unei persoane, chiar în absența unor dovezi clare. Decizia Curții arată că atâta timp cât persoana în cauză avea o stare de sănătate bună înainte de vaccinare și post vaccinare suferă o anumită boală, atunci vaccinul va fi considerat factor declanșator al acelei boli.

„Vaccinurile nu întrunesc standardele de siguranță care sunt de așteptat în mod normal.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *