Vaccinurile și Autoimunitatea

VACCINURILE și AUTOIMUNITATEA reprezintă primul volum cu caracter exclusiv științific care tratează problematica vaccinurilor și a efectelor adverse pe care le generează, inclusiv a bolilor autoimune asociate lor. Acest volum a fost coordonat de Yehuda Shoenfeld, Nancy Agmon-Levin și Lucija Tomljenovic și publicat de Editura Christiana.

Este vorba de un tratat de imunologie aplicată echilibrat, care evidenţiază meritele operei vaccinaliste şi lansează un semnal de alarmă asupra reacţiilor sale adverse ,,severe şi chiar fatale“. Cartea este rezultatul zecilor de ani de experiență în vaccinologie și autoimunitate și a studierii unei cazuistici și literaturi de specialitate extrem de vaste.

VACCINURILE ȘI AUTOIMUNITATEA are 37 de capitole structurate in trei părți și exprimă un adevăr dramatic: o parte dintre oamenii sănătoși (despre care nu știm dacă s-ar fi îmbolnăvit  vreodată) fac boli autoimune după și prin administrarea unui vaccin: lupus, vasculite, artrită reumatoidă, boli de țesut conjunctiv nediferențiate, purpură trombocitopenică, boală celiacă ETC.

« Autorii cărții sunt medici specializați în imunologie fundamentală și clinicăEste vorba de o lucrare curajoasă în condițiile vremurilor noastre deoarece trezește un spirit de prudență – altfel destul de amorțit sau bine manipulat – spirit prevazător imperios necesar de vreme ce unele guverne vor să decreteze obligativitatea vaccinării, adică să-și agreseze poporul lor cu o lege totalitară. », Dr. Pavel Chirilă, Prefață la ediția 2016.

« Bolile autoimune au o bază genetică, adică sunt foarte personale şi ,,este naiv să credem că toţi oamenii sunt la fel“. De aceea, orice sistem public de sănătate care încearcă să introducă în corpul unui om sănătos o moleculă farmaco­logic activă, motivând proeminenţă, comite un act nedeon­tologic şi lipsit de etică, lăsând sintagma ,,drepturile omu­lui“ goală de conţinut. Autorii acestei cărţi au o conştiinţă profesională înaltă. Ei nu critică vaccinurile, dar demască reacţiile adverse imune şi autoimune, cu scopul evitării lor şi cu speranţa că metoda poate fi perfecţionată.», Dr. Pavel Chirilă, autorul prefaței la ediția 2016.

Cartea adusă în România prin eforturile Fundației Christiana, dar și a mai multor ONG-uri și părinți, se adresează în primul rând medicilor, dar și părinților, moașelor, educatorilor, juriștilor, guvernanților, tuturor celor implicați în creșterea copiilor și responsabili de consilierea parinților. Este nevoie de un dialog solid între părinți și medici, cu respectarea dreptului fundamental al fiecărui om de a decide asupra propriei sănătăți și integrități.

Sperăm că şi în România practicienii din domeniul me­dical – imunologi, cercetători şi clinicieni, medici de fami­lie, epidemiologi, factori de decizie din sistemul de sănă­tate publică – vor primi cartea, cu studiile, experienţele şi adevărurile descoperite în ea, ca pe un eveniment ştiinţific preţios, de care – în mod necesar şi chiar obligatoriu – tre­buie să se ţină cont.

Fără îndoială trăim un moment de răscruce în istoria omenirii. Vaccinarea este un fenomen care trebuie ințeles în întregul său, reconsiderat, stopat dacă se dovedește necesar, pentru că impactul său asupra speciei umane este uriaș și aproape imposibil de anticipat pe termen mediu și lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *