Testimoniale

Testimoniale:

Mă numesc Adelina Ioana I. sunt mamă a doi copii aici pe pământ și a unei fetițe din cer.
Primul meu copil Sebastian Mihai  s-a născut în 2009 după vaccinul Bcg s-a umplut de dermatită și s-a menținut până la 6 luni . Am continuat să vaccinez eram Pro vaccin și la 6 luni am vaccinat iarăși după o saptamana de la vaccin , băiețelul de la 2 lingurițe de iaurt, a fost pe aproape să îmi facă șoc anafilactic. Nu am corelat nimic pe vremea aceea , îmi urmam turmă, toți ziceau ca vaccinurile au salvat vieți , etc . La un an, am vaccinat din nou și la 3 zile după, ajungeam cu febră foarte mare la spital și cu diagnosticul de bronsiolita acută. De atunci de toamna până primăvara s-a pornit pe o tuse seacă , gen criză de astm . Și ige E 1000. Pe lângă asta bronsiolita era din lună în lună, vară nu avea nimic. Acum suntem pe cale de a ne redresa , cu un tratament naturopat.  Dar nu am mai vaccinat. În 2012 nasc a două oară o fetiță pe nume Sara , de 3,4 kg, 52 cm, apgar 10. Suntem dați acasa , luase in greutate, totul era perfect și la 7 zile suntem chemați să facem Bcg, deoarece dintr-o fiolă se face la mai mulți copii și nu aveau nr de copii. După vaccin fetiță a început să plângă mult, am sunat pediatră și mi-a tot dat de colici diferite siropuri , până a două zi când se facuse portocalie de la icter și se declanșase o stare de moleșeală, până nu se s-a mai trezit la supt. Speriată am luat fetiță și am dus-o la urgență, acolo , au bâjbâit , au bagat-o pe Cefort, a două zi a făcut stop respirator, au intubat-o și a mai trăit 5 zile pe Terapie Intensivă. Diagnosticul la autopsie a fost Insuficientă multiplă de organ ( toate organele erau dezvoltate conform vârstei dar inflamate) cauza Sindrom Torch cu analize perfecte . I-am întrebat și arătat analizele și mi-au spus ca sigur a fost vaccinul dar nu puteau trece așa ceva. În 2014 nasc a 3 oară tot o fetiță pe nume Anisia de 4 kg ,apgar 9 , dar de dată asta am ales să nu mai vaccinez și e perfectă are 1 an și 5 l , mănâncă de toate , nu are alergii, nu răcește des, e un copil sănătos tun . Acestea sunt experiențele noastre cu vaccinuri , acele reacții ce se întamplă 1 la 1,000,000 , la noi în familie s-a întamplat de 2 ori , iar doctorul nu a recunosc de frică.

O altă mămică relatează: După vaccinurile din materniatte, fetița mea a avut icter prelungit care a necesitat tratament cu fenobarbital. După vaccinurile de la două luni, a început să aiba scaune diareice cu mucus și sânge, a necesitat internare și tratament cu antibiotic, nu a mai păstrat o perioadă contactul vizual și nu mai zămbea, deși anterior vaccinului zâmbetul era foarte frecvent. De asemenea, a început să refuze lăpticul, mânca foarte rar și foarte puțin, de atunci și până în prezent au fost mereu probleme la acest capitol. Am oprit vaccinare atunci și, în afara unei gripe pe care a luat-o de la noi, adulții, la un an și jumătate și care a trecut în două zile, până azi, când are 3 anișori, nu s-a mai întmplat nimic grav. Menționez că reacțiile postvaccinale nu au fost raportate și implicit nu au fost luate în evidență.

O altă experiență: Noi i-am făcut fetiței noastre toate vaccinurile. Încep cu „amintirea” celui de la un an: Bronșiolită, incapacitatea de a mai digera alimente și întoarcerea spre alăptare exclusivă, alergii alimentare severe și reacții cutanate crunte. Nici un aliment n-a mai putut fi digerat, ne-au revenit colicii, a avut căderi de calciu, crize de spasmofilie… într-o zi n-a mai putut merge. Nu se putea ține pe picioare, i se încleșteau dinții și toți muschii și… plângea micuța printre dințișorii încîrstați… înainte să înceapă criza, venea spre mine și-mi spunea „Mami, mami începe…” și începea criza… asta îți poate oferi un vaccin…

O altă dramă: În preajma sărbătorilor am făcut vaccinul de 4 luni „obligatoriu”, fără să îmi pun nici un semn de întrebare, copilul meu fiind perfect sănătos, cu o dezvoltare minunată! După acest moment, totul s-a shcimbat pentru noi. Pe lângă starea de moleșeală, „normală” după vaccin, plânsul i s-a schimbat, a inversat ziua cu noaptea, copilul s-a schimbat, privirea, l-au lăsat puterile, ce făcea până atunci, dintr-odată nu mai făcea. Căpșorul îl ținea aplecat spre stânga, plângea mai mult ca un țipăt, de găngurit  nici nu se mai putea problema, copilul era afectat neurologic sever, după cum mi s-a spus mai târziu. Piciorușele au devenit spastice, le ținea încordate, mușchii erau încordați, îi făceam masaj pentru relaxare, se relaxa după masaj… apoi s-a îngălbenit, anemie hemolitică, ficatul mărit, splina la fel. Au urmat investigații, transfuzii nenumărate, sânge, plasma… puncții, analize de sânge zilnic aproape. I s-au spart toate venuțele, nu mai avea un locșor unde să îi pui degetul fără să fie înțepat. A suferit micuțul, eu pe lângă el îmi dădeam sufletul că nu aveam cu ce să-l ajut. mă mir că mai sunt normală… mult spus după coșmarurile pe care le-am… după o vizită la neurolog s-a ajuns la concluzia că micuțul avea tetrapareză spastică formă frustă,adică ușoară) ecefalopatie cronică infantilă, bineînteles în primul rând fiind aplazia medulară (incapacitatea măduvei de a-și face treaba) și neuropatie auditivă bilaterală, deși bebe auzea foarte bine (după doua audiograme făcute, nu pot să-mi explic, se bat cap în cap, în fine, nici nu mai încerc). M-a înnebunit sistemul medical, mi s-a spălat creierul cu ideea că bebe a fost infectat cu citomegalovirus intrauterin, s-a insistat pe ideea asta, deși am făcut investigații si nu a fost nimic adevărat… doar trebuiau să pună un diagnostic. Oricum la început s-a spus că bebe are deficit de G6-PD, o chestie genetică 1 și de la asta am ajuns în anemie hemolitică. Apoi au zis ca e parțial deficitul ăsta, și la urma că nici nu ar fi existat… o mare ceatză. În secția de hemato-oncologie au reușit sa-l regleze pe bebe la sânge, trombocitopenia, neutropenia, leucopenia, etc au fost remediate după luni de factori de creștere, care dădeau dureri foarte mari de oase… săracii copilași… Însă o nenorocită de bronhopneumonie, deși bebe nu făcea febră și nici tuse n-avea – urmare a unui sistem imunitar deficitar, ne-a dus în insuficiență respiratorie acută, la terapie intensivă, apoi o săptămână mai târziu, a urmat nenorocirea… finală… uofff!!!

Mă numesc Alexandra M. și sunt mama unui baietel de 7 ani care se află printre cel ” 1 la un milion” copii vătămați de vaccinuri!! În 2008 am născut un copil perfect sănătos… Prima zi copilul meu era perfect ..roz și frumos cum este un bebeluș născut perfect!! A doua zi, după vaccinul Bcg  care i-a fost făcut în maternitate (și la vremea accea fără să îți ceară nimeni acordul) copilul meu s-a făcut ca o portocală ..dormea într-una ..nu sugea decât fff puțin… Am întrebat ce se întâmplă cu el ..și logic că „NIMIC!! Așa este normal să facă icter”! ..a fost răspunsul neonatologului…neștiind despre ce e vorba am luat-o ca atare…După 3 zile în care copilul a stat la lampă uv și în loc să îi treacă mai rău se accentua starea de somnolență și culoarea pielii..ne dă drumul acasă!!! Copilul meu se simțea tot mai rău….nu mânca ..dormea într-una era ca o legumă… am chemat pediatrul acasă de urgență …Icter prelungit forma foarte severă!!!tratament fenobarbital (copil de câteva zile!!!) tot ce mânca, cu greu, vomita …dormea într-una ..era o legumă portocalie-gălbejită!!! I-a afectat ficatul ffff tare. După 3 luni de zile cu fenobarbital și-a revenit cât de cât!! Culoarea pielii nu și-a mai revenit a rămas de gălbejit…. Ficatul este ffff sensibil și în ziua de azi…la un simplu miros vomită instant…plus o anemie severă care nu se vindecă cu nimic! Fiind mică și fraieră , am zis să urmez sfaturile pediatrului care logic susținea cu tărie că nu vaccinul este devină, și iî continuare să îi fac antipolio că doar nu vreau să moară copilul din cauza mea!! Logic că nu..deci a urmat vaccinul antipolio…. După 6 ore de la vaccin copilul face febra 40… Frisoane …era o legumă…apoi după 12 ore i s-a umfla piciorul unde a fost vaccinat!! S-a făcut de 3 ori mai mare decât normal…și era paralizat …îl trăgea după el ca pe un corp străin…atârnând….
Trecând a doua oară prin probleme „din totală concidență ” în urma vaccinului am realizat de la ce este. A urmat o lună de coșmar încercând tot posibilul să îl fac să-și revină. Chin …nopți nedormite…plânsete..medicamente…mulțumim lui Dumnezeu și-a revenit, dar în continuare este un copil ffff sensibil și cu probleme! Urmează vaccinul ROR!! Dupa el am ajuns în 12 ore la spital la Grigore Alexandrescu..bronșolită acută și incapacitate respiratorie! Copilul nu mai putea respira și se sufoca la mine în brațe! Copilului de câteva luni i s-a făcut injecție cu adrenalină …perfuzii….o săptămână de chin internați într-un spital în urma voinței de a-mi proteja copilul de boli și acceptând vaccinurile! În urma accidentului „din coincidență ” în urma vaccinului pediatra mi-a spus că se poate refuza pe propria răspundere vaccinarea! Dar susținând cu tărie că nu este de la ele, dar totuși am posibilitatea aceasta!!
Am refuzat orice vaccinare de atunci și copilul meu nu a mai avut alte probleme! În 2015 am născut și o fetiță pentru care de la bun început am refuzat orice vaccin… Perfect sănătoasă și fără probleme! A stat și lângă fratele ei care a venit cu tot felul de viroze de la școală și nu a pățit absolut nimic!

Mama Timeei C. relatează: Mă aflu printre mămicile ai căror copii au suferit reacţii adverse în urma vaccinării şi bineînţeles că medicii nu dau crezare unor asemenea probleme. Fetiţa mea, născută natural la termen, alăptată, nici o problemă de sănătate, vaccinată în maternitate şi apoi la 2 luni, când i-am cerut medicului prospectul reacţiilor adverse şi îmi spune zâmbind: „Dacă va dau să citiţi nu o mai vaccinaţi!” şi m-am gândit „Cine sunt eu să pun totuşi la îndoială un act medical de Prevenţie care salvează vieţi?!” şi am vaccinat fără să citesc prospectul, că doar doctorii ştiu mai bine şi orice medicament are reacţii adverse, nu?! La 2 zile după acest vaccin fetiţă mea s-a umplut de bube pe toată faţa, fruntea şi urechi. Medicul a spus că este dermatită atopică şi nu are legătură cu vaccinul, fiind doar o coincidenţă. Ok. La vaccinul de 4 luni febră. La vaccinul de 6 luni, după aproximativ 4 ore fetiţa mea a început să clipească des şi să-şi dea ochii peste cap! Am pus-o la sân şi când o lua somnul începeau să-i tremure mâinile şi capul câteva secunde. Asta s-a întâmplat din ziua vaccinului, zilnic 12 zile! Stăteam cu sufletul la gură în speranţa că nu îi vor tremura şi astăzi mâinile şi capul……bineînţeles că doctorul a spus că aşa fac unii copii când adorm, iar neurologul a spus în felul următor: „Doamnă,nu puteţi să nu continuaţi vaccinarea doar fiindcă i-a tremurat și ei puţin bărbiţa!” Ce spun eu şi ce înţelege doctorul…evident nu am continuat vaccinarea fiindcă consider că a afectat-o neurologic. Pe site-ul ministerului sănătăţii scrie clar că dacă apar convulsii afebrile (eu asta cred că a fost) trebuie amânată vaccinarea sau sistată, dar medicilor nu le pasă absolut deloc. Dacă vaccinurile nu dau reacţii adverse grave cum spun medicii şi companiile producătoare, să-şi asume aceste companii producătoare și medici eventuale reacţii adverse grave, iar atunci să aibă puterea să mă oblige să le fac! Este strigător la cer această aberaţia cu obligativitatea vaccinării! Să mă oblige să-mi injectez copilul cu nu se ştie ce substanţe şi apoi tot eu să răspund dacă păţeşte ceva! Să răspundă cine m-a obligat! Timeea, acum la 2 ani și 4 luni așteaptă un frățior sau surioară pe care nu o să-l vaccinez! Nu pot sa mai fiu de acord cu vaccinarea,ceva din interiorul meu nu ma lasă… Vroiam sa mai agaud ca la o luna după acel vaccin (Infarix hexavalent) de la 6 luni, a făcut infecție urinară cu ecoli la un laborator, iar la alte 2 laboratoare erau alte bacterii (morganella nu știu cum si la celălat laborator apărea alta bacterie,nu-i mai știu denumirea)! A urmat antibiotic intravenos 10 zile. Eu cred ca vaccinul i-a scăzut sistemul imunitar și bacteriile și-au făcut de cap. Doctorii au spus că este din cauza fecalelor, fiind si cu pampers…Dar nici in ziua de azi nu am scăpat de pampers.

Mama lui Alexandru S. relatează: Alexandru a făcut vaccinul bcg în maternitate -când eu nu eram informată deloc asupra vaccinurilor și așa știam că este normal, să vaccinez. Apoi a fost înțepat încă o dată la 3 luni după lungi discuții în contradictoriu cu membrii familiei. După DTP, la o săptămână au început scaunele moi verzi cu mucus. Analizele au ieșit perfect însă timp de 2 săptămâni și jumatate scaunul lui a fost dereglat. O zi a stat în spital, apoi l-am externat pe semnătură. Tratamentul primit a fost cu antibiotic, deși coprocitograma și restul analizelor nu sugerau infecție. Mai rău a fost că l-am dat….peste tot în jur doctorii, asistentele, farmacistele ziceau să îl trec pe lapte praf fără lactoză -o lipsă de informare cruntă. După tratamentul dat de consultantul în alăptare care e și pediatru s-a terminat chinul cu scaunele. După o lună de zile pediatra recunoaște că da poate fi de la vaccin?! Poate fi? Sunt absolut sigură că de acolo a fost. La 8 luni odată cu diversificarea am descoperit alergii la laptele de vacă și albuș de ou deși nimeni din familie nu are așa ceva. Și la acestea se adaugă și șocul emoțional suferit în urma „micii înțepături”. Alex chiar și acum la 15 luni plânge în hohote când vede pediatra. Mulțumesc lui Dumnezeu că m-am oprit la timp și mă rog ca ceea ce este deja în corp să nu aibă reacții mai grave pe viitor.

Mămica fetiței E. S. relatează: Bună ziua.  Tot încerc să vă scriu și nu reușesc.  Încerc acum.  E vorba de reacții post-vaccinale la fetița mea cea mare, neconsemnate de medici și nedovedite cu analize amănunțite . Ea s-a născut la Cantacuzino și a primit lapte praf din prima clipă, din păcate. A primit ulterior completare cu lapte praf până la 4 săptămâni când m-a ajutat un consilier în alăptare să scap de completare. În maternitate, pe langă lapte praf a primit și vaccinurile, după care la 2 luni  i-au fost administrate Rotarix și  Synflorix, iar la 4 luni, Infarix ipv hib, Rotarix și Synflorix, vaccinuri de altfel, cumpărate de noi, căci înțelesesem că ar avea mai puține reacții adverse. La 2 luni fetița si-a pierdut apetitul și a fost foarte agitată. Apoi s-a umplut de bubițe multe pe tot corpul la mai puți de 2 săptămâni de la vaccin.  La 4 luni, a făcut febră. La 6 luni a început o dermatită atopică și am întrerupt vaccinarea.  La 7 luni am descoperit alergie la plv deși în familie nu există așa ceva și ea bause lapte praf 4 săptămâni. Am tratat-o naturist și am ținut regim amândouă 1.5 ani.  Alăptarea a continuat până la 2.5 ani. Vă mulțumesc pentru ce faceți.  Am și poze pentru a confirma, dacă aveți nevoie.

Mămica unui băiețel de 6 luni relatează povestea vaccinării lui la vârsta de două luni:  Ștefan, un copil perfect sănătos la naștere, alăptat exclusiv la sân, lua perfect în greutate se comporta minunat, nu colici, nu plânsete, un copil minunat. Cu aproximativ două săptămâni înainte de vaccin copilului i s-au schimbat scaunele, erau de culoare verde și cu mucus. Am sunat pediatra i-am explicat acest lucru și dna. Doctor m-a liniștit,  mi-a menționat că dacă copilul ia bine în greutate, mănâncă și nu are febră să stau liniștită și să-i dau niște ceai de mentă. Nu am fost împăcată cu recomandarea făcută și totuși am greșit că nu am insistat cu acestă problemă la alt medic. Au trecut cele două săptămâni, bebe era foarte bine cu excepția scaunelor verzi, a trebuit să ne prezentăm la medicul de familie pentru vaccin, fiind peste drum cabinetul și foarte cald afară dna. Doctor ne-a invitat la cabinet, nu s-a mai deplasat dânsa la domiciliu așa cum este normal în cazul bebelușilor sub un an. Am făcut vaccinul cu mare frică și străngere de inimă (dinainte de a se naște am discutat cu soțul și aveam presimtirea că nu trebuie să fac acest lucru) așa se întâmplă când nu-ți asculți sufletul și e-ul interior, și ne am intors acasă, bineînțeles cu toată povestea, dacă face febră paracetamol supozitor și compresă cu apă rece la locul vaccinat și totul o sa fie bine. Vaccinul a fost făcut într-o joi, la ora19:00, copilul a început cu febră, pe parcurs a devenit neliniștit, în noaptea respectivă nu a putut dormi, vineri dimineață copilul plângea era obosit și periodic făcea niște crize, spasme nici nu știu cum să le descriu, ca atunci când cade de la înalțime și se lovește puternic și la impact are un mare șoc, nu știu să explic și nici nu vreau să-mi reamintesc pentru că este foarte dureros. Pe lângă agitație, nesomn, plânsete și dorința de a fi ținut în brațe tot timpul, pe seară, adică mai exact după 24 de ore a început calvarul. Ștefan, avea scaune apoase nenumărate, nu se mai opreau. În acel moment mi-am dat seama că ceva nu este în regulă, m-am panicat, soțul încerca să mă liniștească și să-mi spună că sunt reacții ale vaccinului și să mă liniștesc, dar în același timp să se convingă și el, în ciuda faptului că și el simțea că nu e bine (pe rând, am ținut copilul în brațe). Am intrat într-o stare de șoc, nu-mi pot explica nici în momentul de față de ce nu am plecat cu copilul la spital de la primul scaun apos, încercam să mă conving că totul este bine că nu mai aste mult și efectul vaccinului o să treacă și Ștefan o sa fie ca înainte. Acest lucru nu s-a întâmplat și sâmbăta dimineata am ajuns la urgenta cu copilul unde povestind totul, nimeni nu știa ce să-mi spună, toti medicii dadeau din umeri.Copilul era deja deshidratat, nu mai avea puterea sa manance, nu mai urina …ușor, ușor a intrat într-o stare de letargie la cateva ore dupa ce a fost internat. I-au fost luate probe de sange, scaun, urina etc… si dupa careva ore, nu voi uita niciodata sentimentul de suspiciune de atunci,vine o asistenta la mine si imi spune :”mami,te ai ales cu un roravirus.” Pe bune, de unde? Poate doar din acel cabinet unde am fost, pentru ca al meu copil nu fusese scos in spatii publice etc…in fine ,nici macar nu mai cred in existenta acestor virusi .Din acel moment mi am dat seama ca ceva nu este in regula ,ca ceva mi se ascunde, că nimeni nu ia în calcul că poate fi de la vaccin, am renunțat să mă mai lupt cu toată lumea de acolo și singurul meu scop era să-mi văd din nou copilul bine. Pe perioada weekend-ului copilul a fost perfuzat, era în stare letargică, nu se mișca, nu mânca, un fel de somn, zăcea efectiv. În mod normal dacă era un rotavirus copilul fiind hidratat trebuia să-și revină, să mănânce etc … nu, nici vorbă de așa ceva. Până marți când au decis să-i administreze antibiotic la care copilul bineînțeles că nu a reacționat în niciun fel, mai rău scaunele apoase continuau, nu se mai opreau. Pe o parte era perfuzat, pe alta elimina. Dacă au vazut medicii că nu reactțonează în niciun fel, după aproximativ trei-patru zile au decis să reia din nou toate analizele. După rezultate, medicul ne-a anunțat că este vorba și de o enterocolită și îi vor administra încă un antibiotic, problema era că bebe nu reținea apa în organism, nu reacționa în niciun fel. Au decis să-i administrezei și trei doze de albumină, pe lângă multe alte antibiotice și minuni cu care sperau că bebelușul să-și revină. Ușor, ușor Ștefan începea să reacționeze, să se mai trezească din când în când, căci în cea mai mare parte zăcea fără vlagă, scaunele apoase nu disparuseră și asta din cauza faptului că eu îi dădeam sân (așa spuneau medicii) câteva minute pe lângă orezul acela fiert, când îi dădeam sân avea imediat scaun apos. S-a confirmat mai târziu că avea o intoleranță la proteina din lapte, eu consumam lactate care îi făcea rău bebelușului. Am primit recomandarea de la medic să nu mai consum niciun lactat până nu avem rezultatul concret al analizei la intoleranță. Toată această suferință pentru copil, dar și pentru noi ca parinți a durat două săptămâni, două săptămâni de disperare și groază, de nesomn, crize de panică și frică, remușcări și multe, multe rugăciuni la D-zeu să ne salveze copilașul.  Ștefan, este un luptător, și a revenit și este un copil vesel și normal, bineînțeles fără niciun alt vaccin făcut de atunci. Menționez că în ciuda faptului că am povestit totul medicului pediatru, prin ce a trecut copilul, am fost sunată să mi se reamintească de vaccinul de patru luni, că nu a fost făcut. I-am explicat medicului că având în vedere complicațiile pe care le-a avut copilul la primul vaccin, nu doresc deocamdată să mă gândesc la așa ceva …. deci, va urma … am să revin cu reacția medicului pediatru la decizia de a nu-l mai vaccina. Până atunci, mulțumesc bunului D-zeu că mi-a salvat copilasul și mi-a deschis ochii să văd adevărul. Îmi doresc a niciun copilaș să nu treacă prin ce a trecut Ștefan, nicio mamă să nu cunoască această suferință… Am scris ceea ce noi am trăit, în speranța că tot mai multe mămici să-și asculte sufletul și să se informeze înainte de a lua o decizie. Eu am greșit pentru că nu am făcut acest lucru și am plătit un preț pentru asta, suferința noastră ca părinți și suferința copilului nostru în primul rând. Cele bune!

Mămica lui T. Popescu relatează: 

Bună ziua, sunt mămica unui baiețel de 2 ani ce a avut de suferit în urma vaccinului BCG. În ultimul trimestru de sarcină am făcut hipertensiune arterială și hipertirodism, ceea ce bebelușului nu i-a priit, născându-se la 36 de săptămâni, fiind în suferință fetală deja de două săptămâni. Am fost foarte speriată crezând că o să aibă o greutate foarte mica la naștere. Spre surprinderea mea, baiețelul s-a născut cu 2,450 kg, în schimb a luat apgar 7 în primul min., 8 la 5 min., 9 la 10 min. În 15 min după terminarea operației de cezariană, o asistentă a venit să-i semnez formularul de acceptare a vaccinului BCG…și acum țin minte momentul acela..i-am semnat! Neștiind nimic despre vaccinuri..am avut încredere..în prima zi totul a descurs bine, pe bebe l-au dus la secția de prematuri, a mâncat de la biberon, era treaz…era bine…până la o bucată de noapte, când am primit telefon de la neonatologie, să merg până la ei ca au niște întrebări pt mine. Când am ajuns, bebele era în perfuzii, sedat..și au început…știți dna că a făcut niște convulsii și i-am descoperit o hemoragie intracraniană..de atunci a fost doar în perfuzii, nu a mai deschis ochii, l-au gavat…ce să vă zic…și acum îmi vine rău când mă gândesc…da…și de la hemoragia mică a devenit de gr.4, apoi a dat în hidrocefalie, 2 luni în terapie intensivă, 2 operații…nu am avut timp și putere atunci să mă gândesc ce s-a întâmplat, dar apoi după 10 luni l-a văzut un dr. osteopat și povestindu-i, și-a pus întrebarea dacă nu cumva a fost acel vaccin de vină…bebe mic, prematur, în suferință fetală, cu o boală autoimună (pt că hipertiroidia mea s-a transmis și lui și doctorii știau asta) și în primele ore îi fac așa o otravă, un vaccin?! când corpul lui e atât de fragil? Era atât de necesar atunci? Am fost cu el la controale în toată România și în Italia am ajuns și normal că nimeni nu a reușit să găsească cauza hemoragiei lui…efectiv îmi spuneau că nu știu..în nici un caz vaccinul…acum mă lupt ca el să fie bine, și cu ajutorul lui Dumnezeu, poate o să ieșim cu bine și din asta..dar,  să facă vaccinurile obligatorii este ceva de necrezut! scria undeva că Statul o să despăgubească familiile cu copii cu reacții adverse.. păi ce-mi trebuie mie bani când mi-au distrus copilul?! Ne-a dat viața peste cap! Nici totț banii din lume nu-mi fac copilul bine! Doar noi știm prin ce am trecut și cât de greu am ajuns unde suntem astăzi.

Mămica lui Titus D. relatează: 

Bună ziua, V-am tot urmarit pe facebook dar azi am intrat si pe pagina de internet, am citit povestile altor copii vatamati de vaccinare si am decis sa va scriu si eu. Fiul meu se numeste Titus, are 4 ani si jumatate. In urma vaccinurilor de la 2,6 si 8 luni a manisfestat febra mare, ~ 40 Gr C, si plans continuu mai multe ore (~8 ore), ca un vaitat mai degraba, insotit de o stare generala de molesala. Aceasta stare s-a instalat de fiecare data la 36 ore de la vaccinare si a durat aproape toata noapta (vaccinat dimineata, 36 de ore de la vaccinare se implineau mereu in a doua seara). Vreau sa mentionez aici ca noi mai avem un copil care la acea data avea 5 ani si era vaccinat conform programului de vaccinare, ba chiar avea in plus si vaccinul de varicella si pana in momentul in care Titus a manifestat prima reactie asa cum am povestit mai sus nu ne-am pus niciodata problema ca vaccinarea ar putea avea si efecte negative. Mai mult , mergeam la unul dintre cei mai renumiti pediatri din Bucuresti, o persoana care a pus bazele unei clinici/ spital de pediatrie, si aveam incredere aproape oarba in aceasta doamna, cu o experienta foarte mare ca medic pediatru. Atunci cand am ajus la medic cu Titus, la 2 luni, prima data cand am trecut prin acea noapte de groaza, dna doctor s-a aratat foarte speriata si mi-a spus ca sigur copilul are ceva ce dansa nu depistase cu 2 zile inainte la controlul de rutina. A presupus ca poate fi vorba de o infectie urinara si ne-a spus sa ii facem analizele. Titus nu avea infectie urinara. Vremea a trecut si la 4 luni istoria s-a repetat. Din nou doctorita a incercat sa ne vanda povestea cu infectia urinara. Am repetat analizele si nu a iesit nimic. A fost prima daca cand am intrebat daca poate fi de la vaccin dar dna dr a sarit in sus iritata spunandu-ne ca sub nici o forma nu este de la vaccin. Am intrebat de la ce este, nu a avut raspuns pentru noi. De cumun acord cu sotul meu am decis sa amanam vaccinul de 6 luni pana la 8 luni, ne-am gandit sa lasam sa treaca mai mult timp intre vaccinuri si de asemenea ne-am spus ca daca copilul este mai mare poate reactioneaza mai bine. La 8 luni istoria s-a repetat, inclusiv aceleasi discutii cu medicul care in plus ne-a spus ca ea nu recunoaste efecte adverse ale vaccinarii decat daca se intampla in primele 24 de ore, nicidecum dupa 36 de ore. De data aceasta ne-a dat cutia de la vaccin, inca o am acasa. Asa ca in fata dansei am deschis prospectul. Am crezut ca am un soc cand am vazut reactia lui Titus mentionata la atentionari speciale, mentionandu-se chiar si o limita de timp de 48 de ore, nu 24 , ci 48! Deci reactia copilului meu era descrisa in prospect si medicul cu experienta de zeci de ani nu avea habar de acest lucru si nu a avut de spus nimic cand i-am aratat prospectul. Vreau sa mentionez inca ceva, mergem tot la aceeasi clinica, la un alt medic, care a cunoscut de la inceput povestea noastra si care timp de 4 ani nu ne-a hartuit niciodata sa mai vaccinam. Oare de ce? Totusi cazul lui Titus nu a fost nicodata raportat de medic, cred ca in fisa lui scrie ca mama refuza vaccinarea, ceea ce este adevarat dar nu si complet, nu scrie nimic despre reactiile lui, nici macar nu se mentioneaza ca am venit cu el in starea in care era. Inchei prin a va spune ca Titus nu a mai fost vaccinat de la 8 luni, este un copil sanatos, care pana la varsta de 4 ani si jumatate nu a avaut decat raceli simple si care nu a primit pana acum decat o singura data tratament cu antibiotic. Starea de molesala cu febra mare si plans continuu nu s-a mai repetat niciodata pana acum.

33. Mămica anonimă:

Vocea unei mămici al cărui copil a fost vătămat de vaccin

34. Sunt mama lui Gal N. A. în vârsta de 2,7 ani. Andrei s-a născut prematur și cu sindromul Down .La vârsta  de 2 luni i s-a administrat, conform indicațiilor 3 vaccinuri.  În urma lor a început calvarul de 2 ani prin spitale. Menționez că avea și o malformație cardiacă cu hipertensiune pulmonară. Nu s-a luat în considerare istoricul copilului. Am făcut și al 2-lea vaccin și al 3-lea după care am spus stop vaccinurilor. Diagnostic în prezent: Sindrom Down, intoleranță la lactoză,whizing recurent formă bacteriană cu stafilococ aureus, diabet tip 1 și nu mai spun de candidă și intoleranță la histamină.

35. Numele meu este Iustina D. şi fac parte din grupul părinţilor care au avut de suferit în urmă vaccinării. Cu toate că aveam o temere cu privire la vaccinuri, înainte de a naşte nu ne-am documentat temeinic cu privire la acest subiect. Noi am fost vaccinaţi, suntem întregi, deci am zis că trebuie făcut. Am născut-o pe Eva, o fetiţă sănătoasă şi am fost extrem de fericită atunci când am luat-o pentru prima oară în braţe. Avea privirea vioaie, a păpat bine în prima zi, totul era minunat. Ea s-a născut pe dată de 29 dec, iar vaccinul BCG i-a fost administrat pe 30 dec. În puţinul timp pe care îl petreceam la sesiunea de alăptare la program din maternitate nu mi-am putut da seama de nimic atunci. Mi se părea ciudat că este atât de somnolenţă, cu toate că în prima zi nu fusese aşa. Pe 31 dec, aceeaşi poveste, dar cu vărsături. La câteva dintre mese reuşeam să o trezim cu chiu cu vai, iar asistentele îi băgau forţat biberonul pe gât, apoi vomită. Mi s-a spus că e normal, că aşa fac bebeluşii. La ultima masă din ziua aia nu a mai putut fi trezită nicicum. Nici ciupită de tălpi sau de obraz, nici pupată, nicicum. Era pur şi simplu legumă. Şi pe parcursul acelei jumătăţi de ora a vomitat în somn de 5 ori, iar eu simţeam că mă prăbuşesc emoţional. Întrebăm asistentele panicată de ce face aşa şi îmi spuneau să stau liniştită că nu e nimic. Dar cum puteam să stau liniştită când din tot grupul de bebeluşi doar a mea avea o astfel de evoluţie?! Mămicile din jur se uitau cu milă la mine… Neonatoloaga mi-a spus că are probabil un reflux gastric, dar trece, nu e motiv de îngrijorare.

În ziua ieşirii din spital i-au făcut şi următorul vaccin. Nu mi-au zis să urmăresc ceva anume, aşa că nu m-am gândit la nimic altceva decât la faptul că urmă să ajungem în sfârşit acasă. După vreo 2 zile au început să-i apară nişte brobonite pe faţă despre care toată lumea îmi spunea că sunt de la foliculită. Numai că se înmulţeau de la o zi la altă într-un ritm ameţitor şi nici o crema nu părea să aibă efect. Dimpotrivă. Era plină pe toată faţă, apoi s-au extins pe gât, pe şi în urechi. M-am apucat să caut pe net convinsă fiind că nu este foliculită. Aşa am ajuns la dermatită atopica. Asta era! Până la urmă am reuşit să scăpăm de ea, dar au început nişte crize de plâns isteric, cu spatele arcuit şi cu gemete neconsolabile, pe care la vremea respectivă le-am asociat cu durerile de burtică cauzate de colici. Între timp a apărut epidemia de bebeluşi bolnavi cu e-coli exact în perioada când trebuia să facem vacinul de 2 luni. Dintr-o dată, criză de vaccinuri. Hm, suspect. Aşa că am început să caut diverse informaţii despre vaccin şi am aflat despre efectele îngrozitoare ale acestora. Atunci, pentru prima oară mi-am dat seama ce s-a întâmplat cu Eva în maternitate, deşi toată lumea îmi spune că nu e adevărat. Am simţit de atunci că ceva nu e în regulă şi deşi am avut o strângere de inima cu privire la vaccinare, mi-am dat acordul. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-am dat seama la timp. În urmă cu câteva zile i-am comunicat medicului de familie că nu dorim să îi mai facem vreun vaccin Evei deoarece la vaccinurile din maternitate a avut nişte reacţii destul de urâte. Evident că mi-a spus de lege şi a fost extrem de şocată de decizia mea. A spus că suntem primii ei pacienţi care fac aşa ceva. Ei na! Şi pe mine cine mă asigura că lotul cutare de vaccin e sigur sau că fetiţă mea, deja păţită, nu va avea iarăşi vreunul din efectele adverse?! Nu, mulţumesc. Noi ne-am lecuit de vaccin! Acum avem 5 luni şi am rămas doar cu amintirea neplăcută a celor două vaccinuri din maternitate. Eva s-a dezvoltat frumos şi mă rog că otravă care a fost în corpul ei să se fi eliminat până acum în totalitate.

Industria vaccinului şi propagandă vaccinării nu vor cădea pentru că se mizează pe frică oamenilor şi pe manipulare. „Beneficiile” vaccinului sunt demonstrare ştiinţific şi totul e oficial, pe când adevăratele efecte ale acestora rămân în mare parte la stadiul de bloguri, forumuri etc, nu sunt raportate, înregistrate, comunicate oficial pentru că nimeni nu e interesat să se afle adevărul. Dar cel puţin să lase dreptul omului de a alege ce vrea să facă cu viaţă şi cu corpul lui. Cine vrea să îşi asume lista kilometrică de riscuri oficială de altfel e liber să o facă. Iar eu, inconştienţă care nu vrea să îşi asume riscurile acelea, vreau să am de asmenea aceeaşi libertate!

36. Mamă anonimă  Fetița mea are probleme din cauza vaccinului. A fost vaccinată la 6 luni cu Infarix Hexa. Am cedat presiunilor medicilor și ale soțului. Am fost slabă și acum blestem acel moment. Dintr-un copil perfect sănătos până la 6 luni, a ajuns un copil cu care merg frecvent la spital. La alergologie, având multiple alergii. A făcut constipație cronică chiar după vaccin cu care ne luptăm și acum. Din cauza constipației a făcut fisură anală de care am scăpat , dar … fetița mea mănâncă doar alimente fibroase și verzi. Cea mai problematică este alergia la anatoxina tetatică, dovadă clară că a făcut reacție la vreo componentă a vaccinului. Săptămâna viitoare avem programare la doctor pentru a scoate din calcul autismul, Doamne ajută!

37. Dumitru Balan Copilul meu, Eric Andrei Balan s-a nascut foarte sanatos si a dormit in fiecare noapte fara probleme pana la varsta de 2 luni. Cu toate acestea, suferea de colici intestinale si nu am banuit ca ar fi o problema majora. Medicul nu a acordat importanta acestor colici, facand cea mai mare greseala. Neinvestigand in amanuntime stadiul digestiv al copilului, medicul a recomandat administrarea vaccinului.

Ulterior, la 3 zile dupa administrarea vaccinului DTP, baiatul meu a capatat eruptii cutanate pe obraji, pentru ca apoi acestea sa se extinda pe tot corpul.Incepand de atunci, copilul meu nu a mai dormit nicio noapte timp de aproape 2 ani. Somnul lui era extrem de zgomotos, trezindu-se din 10 in 10 minute,iar in tot acest timp nu facea altceva decat sa se scarpine pe toata pielea, pana cand epiderma a cedat, generand riscul unei suprainfectii. 
Am spalat de „mana” asternuturile cu sangele copilului meu in tot acest timp. In fiecare noapte, impreuna cu sotia mea ne-am tinut in brate copilul, astfel incat sa nu il mai vedem scarpinandu-se, iar in 2 ani nu a dormit niciunul dintre noi. Timp de cateva luni, dermatita atopica a fost tratata cu medicatia conventionala compusa din antihistaminice, creme cu corticosteroizi, creme dermatocosmetice, insa fara succes.Am apelat la aprox. 20 de medici alergologi, dermatologi, gastroenterologi, cu toate acestea nimic nu aducea vindecarea copilului nostru. In jurul varstei de 4 luni si jumatate, eczemele au palit si am hotarat impreuna cu medicul sa administram a doua doza a vaccinului DTP. La numai 10 minute, tot corpul copilului s-a umplut de eczeme intense si inflamate,asemenea unor placarde. In acel moment, impreuna cu sotia mea, m-am temut de ceea ce este mai rau,adica de posibilitatea ca propriul copil sa sufere un soc anafilactic. Am administrat antihistaminice, cremele cu corticosteroizi,insa din acel moment eczemele nu au mai palit pana in jurul varstei de 8 luni cand am hotarat sa incepem un tratament naturopat. Atunci, medicul a constatat reactiile adverse asociate vaccinului, insa nu au fost raportate. S-a recomandat intreruperea alaptarii si trecerea pe o formula de lapte praf hidrolizata. La cateva saptamani distanta, am introdus o formula de aminoacizi. Valoarea unei astfel de cutii este 250 RON si nu ajungea decat pentru 3 zile. Timp de cateva luni, bugetul alocat numai in directia acestei formule era de 2500 RON/1 luna. Aceste sume nu au fost decontate, in timp ce alocatia acordata copilului s-a dovedit a fi total insuficienta in raport cu nevoile reale ale acestuia. Cert este ca baiatul nostru nu mai tolera niciun aliment, iar tranzitia catre diversificare a fost extrem de lenta. Pana la varsta de 2 ani, am investigat problemele copilului meu in tari importante din Europa (Italia, Germania, Austria, Franta),apeland la nenumarati medici si laboratoare,astfel incat sa gasim tratamentul care avea sa aduca vindecarea finala. Toate aceste investigatii,precum si administrarea tratamentelor au fost suportate in mod exclusiv din resursele proprii, iar bugetul lunar alocat tratamentelor si investigatiilor efectuate depasea lejer suma de 2000 de Euro/1 luna. In tot acest timp, am efectuat sute de analize din sange, din scaun, din urina, din par,insa nu s-au decontat, cu toate ca ambii parinti contribuiau in fiecare luna la Bugetul Asigurarilor Sociale. Insa nu regret nici astazi ca am hotarat sa alegem o alta abordare decat cea propusa de catre medicii nostri.  Apeland la cei mai buni medici naturopati ai Europei si colaborand cu laboratoare de renume am reusit sa intelegem cu adevarat ca baiatul nostru fusese intoxicat cu metale grele si ca sistemul lui digestiv era compromis. 
Am identificat si tratat sute de episoade de prurit cronic pana la varsta de 2 ani, manifestate in primul rand cu un stres psihosomatic extrem de ridicat, insa niciodata nu am abandonat ideea ca vom gasi acel tratament natural care avea sa puna capat ororilor traite imediat dupa administrarea vaccinurilor.

Astazi, regret enorm ca nu am evaluat in mod real stadiul sanatatii copilului meu inainte de a administra acel vaccin blestemat la 2 luni. Am pierdut impreuna 2 ani din copilaria copilului nostru, insa, in cele din urma, ne bucuram nespus ca „noi”,parintii lui, am fost si cei care i-au redat in cele din urma zambetul chipului pe tot parcursul anilor care au urmat. Cu toate acestea, regret nespus ca povestea copilului nostru nu este inregistrata in mod oficial in nicio statistica a Ministerului Sanatatii si impreuna cu medicul copilului am hotarat sa nu il mai vaccinam niciodata. 
Stim ca o noua doza de vaccin ar putea readuce nelinistea in sanul familiei noastre si ne dorim sa avem libertatea de a alege pentru viitorul copilului nostru. Asa mi se pare firesc sa fie, intrucat numai noi, parintii unui copil suferind de DAI, stim cum este sa suferi ani intregi in urma unei astfel de experiente nefaste. Stim doar ca am luptat impreuna pana la epuizarea tuturor resurselor numai pentru a readuce linistea in sanul familiei noastre, insa NU am abandonat nici macar o clipa speranta ca vom obtine intr-un final si izbavirea finala….

38. Rallu M Rallu– Imi amintesc ca dupa vaccinul de doua luni, fetita mea a manifestat o forma usoara de dermatita atopica.La 5 luni am aflat ca este alergica la cazeina-proteina din laptele de vaca si nu numai. Nici pana azi nu stiu din ce cauza are aceasta alergie, cum a aparut, ce a declansat-o, cata vreme nimeni din familie nu are vreo alergie la niciun aliment. In primavara acestui an a facut panelurile de teste alergenice si am aflat ca este alergica la pisica-valoare 18, maxim fiind 0,8-, la caine-mai putin, la albus de ou. Nu stiu de unde au aparut aceste alergii, in conditiile in care toate testele facute inainte si in timpul sarcinii au fost in regula. Cand am inscris-o la cresa, am avut noroc sa dam peste doamne dragute, care au tinut cont de alergia ei la la lapte si au avut grija sa manance. In schimb, inceputul gradinitei a fost cu stangul. Directoarea primei gradinite la care am vrut sa o inscriu mi-a spus ca nu o poate primi, deoarece alergia ei presupune realizarea unui meniu care afecteaza ratia zilnica. Nu stiu cum s-ar fi intamplat acest lucru, avand in vedere ca multe alimente si feluri de mancare sunt excluse si prin urmare nu se consuma foarte mult. A doua doamna director de la urmatoarea gradinita luata in calcul a fost si mai rea, fiind deranjata de faptul ca nu i-am respectat autoritatea. Copilul meu a facut foamea acolo cam o luna, mancand doar ceai cu paine dimineata, iar la pranz o zeama chioara pe post de ciorba. Aceeasi problema, alergia ei este o bataie de cap si nu merita efortul sa aiba grija de ea. Daca imi convine ce mananca bine, daca nu ma priveste. De-abia am reusit sa o mut intr-o gradinita unde copilul meu se simte bine, unde mananca si unde se simte in siguranta. Stiu ca este dificil pentru doamne sa tina cont de ea, dar nu au izolat-o si nici nu isi bat joc de ea. Nu voi uita nicicand prin ce am trecut si sper sa se schimbe ceva pentru toti copiii care sufera.Mentionez ca nu am primit oficial diagnostic de astm bronsic, dar manifesta toate simptomele acestei boli. Sanatate tuturor!

Citind povestile voastre, realizez ca fetita mea, acum in varsta de 5 ani, a avut noroc in ideea ca dermatita atopica si bronsiolitele nu s-au manifestat atat de agresiv… Am avut grija sa nu se atinga de lapte, la care este alergica- daca o face, se inroseste, se umfla si suiera-. Insa bronsitele sunt destul de neplacute… Insa am avut alaturi o prietena draga la al carei sfat am inceput sa ma documentez si sa ma orientez spre tratamentele homeopatice. Probabil din acest motiv nu am avut parte de situatii urate ca ale voastre… Insa are facure vaccinurile pana la 1 an si asta probabil are urmari si acum… De la 1 an s-a schimbat grila si cred ca acesta a fost norocul meu, ca mama, deoarece de atunci si pana acum am aflat de aceste efecte negative si astfel nu le-am facut pe cele de la 5( care inainte era la 4 ani).

39. Popa Daniela  Mie clar 2 medici mi-au confirmat ca alergia fetitei mele este cauzata de minunatul Hexacima, de la 4 luni….insa medicul de familie care a administrat acest vaccin nu poate concepe asa ceva…zice ca administreaza acest vaccin pe sute de copii si numai al meu a patit asa…deci nu e de la vaccin in opinia ei. Nimic mai fals!!!!!!

40. Alexandru Cristina  – Dupa vaccinul de la 6 luni s-a ales cu reflux gastroesofagian inexistent pana atunci, apoi au inceput si alergiile si defect de mers la piciorul in care s-a administrat vaccinul. Spitalizări nenumărate, Cluj, Bucuresti, Craiova, sedințe de kinetoterapie pt a putea merge bine si inca nu s-a încheiat lupta. Da, medicul de familie nu admite ca este de la vaccin, alti medici însă mi-au interzis vaccinul, copilul meu are risc de hemipareza pe dreapta daca i se va mai administra vaccin. Da, l-au refuzat la grădinița pt ca este alergic. Sunt alaturi de voi si vreau sa ne facem auziți

 

41. Monica Taina Salut initiativa dvs dl. Dumitru Balan si cred cu tarie ca forta unui grup este mare, mult mai mare decat a unui individ. Va sustin si ma alaturi demersului dvs. In continuare imi exprim dorinta de a ma oferi pt a schimba ceva in legislatia existenta pentru a putea integra firesc si normal copilul in societate si sa nu ma mai lupt singura, astfel in continuare imi voi cere drepturile copilului meu. Ca marturie, dupa cum bine stiti, de la primele saptamani dermatita era instalata si dupa varsta de 12 luni au inceput iritatiile si dermatita serioasa infectata pe piele, scarpinat, plans, probleme digestive….. si au continuat si urmatorii 3 ani, cheltuind foarte mult pe tratamente ineficiente, creme ineficiente, siropur ineficiente, toate lasand traume in viata noastra. Nu s-a pus problema vreunui evaluari serioase chiar daca avea dermatita si pana la 12luni s-au facut vaccinurile ca trebuia….. si de aici s-a declansat calvarul nostru, eu nu stiam ce fac vaccinurile dar eram convinsa si simteam ca ceva nu e in regula….. copilul nu ma lasa sa ii pun mana pe burta, sa o spal pe burta ca o durea….. Suntem alaturi de dvs. Multumim pentru initiativa. Ahhh, eram sa uit, cat despre medicul care ne-a vaccinat s stia despre dermatita, va pot spune ca a stat linistit cei 3 ani timp in care noi cheltuiam enorm si ne framantam!!! Chiar foarte linistit…

 

42. Tudor Andrei Antochi O veste foarte mare! Eu nu pot sa afirm ca totul ni se trage de la vaccin, insa dupa cele din maternitate a facut piodermita, dupa cel de 4 luni (cam la o luna) au inceput eruptiile cutanate si suspiciunea de alergie la proteina din lapte , la scurt timp toate simptomele care duceau spre astm , diagnostic cu care suntem si astazi la 5 ani si jumatate. Intre timp a aparut si alergia la albus de ou, prin urmare nici vorba de vaccin, nu de alta dar cand aud ” stai si tu cu adrenalina langa tine si dai antialergic preventiv” ( vorbe de medic)se ridica parul in cap. 
Cat despre medicul care a administrat pot doar sa spun ca ptr cel de la 6 ani a ramas ca ” mai vedem daca facem sau nu, nu ne mai grabim, vedem”.
Restul detaliilor sunt in petitie, nu are rost sa le scriu din nou. Multumim tare mult si succes. Noi suntem aici, o forta, un TOT!

43. Bociat Diana La noi s-a declansat toata povestea la 1 an jumate cand copilul meu a inceput sa se scarpine la ochi mai mult decat in mod normal. Nu mai stiu ce vaccin primise atunci. Apoi a aparut dermatita la fundulet si palme. Am fost la dermatolog unde am primit antialergice si unguient cu cortizon. A mai trecut un an cand intr-o seara i s-a umflat scrotul , buzele si limba. Am mers la urgente unde a primit dexametazona in vena. Si-a revenit dar a doua zi a început sa vomite în jeturi si sa-i apara pe tot corpul niste hărti. Am mers din nou la spital unde ne-au si internat. Tratamentul era din nou antialergice si dexametazona plus antibiotic. Aceste harti se încapatanau sa traca si dupa o saptamana am plecat la o clinica in Ungaria. Acolo doctorita ne-a spus ca toata aceasta alergie era întreținută de o sinuzita nedepistata la noi in spital, desi fusesem la orl . Am tratat sinuzita si intre timp a trecut si alergia de pe piele. Peste înca un an a început conjunctivita alergica de care nu am scapat nici acum, desi ai trecut 7 ani . In tot acest timp punand in ochii copilului meu picaturi cu cortizon si picaturi antialergice. Aici a început calvarul nostru. Nu puteam iesi afara deoarece reactiile apareau imediat si incepeau sa se roseasca ochii si sa se umfle pleoapele dupa care incepeau mancarimi insuportabile. Am stat in toti acesti ani mai mult prin casa, copilul neputand sa se joace in aer liber, sa socializeze, sa aibe activitati sportive şa. Si asta pt ca era alergic la polenuri si mucegaouri. Apoi pe parcursul anilor a inceput sa dezvolte si alergii alimentare. La inceput erau doar 2-3 , si treptat s-au înmultit, ajungând sa fie alergic la tot ce mănânca. Au inceput scaunele proaste,durerile de burta, transpiratii reci, ameteli, dureri de cap , varsaturi. Am umblat de la medic la medic, dar toti ne spuneau ca nu are nimic copilul ci ca eu as avea probleme cu capul, si ca ar trebui sa ma tratez eu, nu copilul. Si asa am bantuit 6 ani de zile pana cand in disperare am inceput sa caut spitale în strainatete. Am fost la AKH în Austria , in Ungari, in Germania. Bani f multi aruncati pe fereastra. Am cheltuit in toti acesti ani enorm de mult( probabil ne faceam un orasel din ei) si tot degeaba. Si in zi de azi suntem cu alergii la polenuri, latex,alimente, medicamente. Asa ca va sustin din tot sufletul domnule Dumitru Balan în tot ceea ce faceti. Iar povestea noastra nu am putut sa o descriu cu lux de amanunte dar sigur sunt mult mai multe de spus. Va doresc succes in continuare, trebuie sa mergem pe acest drum mai departe pt a rezolva problemele acestor copii suferinzi. O seara placuta tururor.

44. Maria Denice Dragi parinti in urma a 3 ani de viata un copil nascut prematur alaturi de complicatiile generate de prematuritate (apoi .. depistat spre sfarsitul sarcinii cu malformatie cardiaca * tetralogie Fallot ) a suferit alaturi de parinti cat altii intr-o viata . Dupa 3 ani in care am alocat toate resursele si puterea in vederea remedierii problemelor create de catre vaccinuri si erori medicale ( e simplu acum cand pui istoria acestui micut cap la cap ) vedem acea luminita mult asteptata . Copilul a ajuns sa aiba intolerante alimentare severe alaturi de intoleranta la histamina ( stiti voi * … doctorii iti spun .. citez : „Ce intoleranta la histamina Domnule , nu exista asa ceva ” ) . Revenind la subiect , vreau sa retineti un lucru : Nu vaccinati un copil fara sa i se faca analize , fiecare copil va raspunde diferit . Nici un doctor si va asigur ca nici macar 1 nu va verifica istoria sau sensibilitatile unui micut inainte de a-l intepa . Voi sunteti singurii care puteti sa-l scutiti de atata suferinta pe care trebuie sa o vad pe micutul meu in fiecare zi . DA , vaccinul distruge un copil caci „halatele albe ” trebuiesc sa-si faca norma . DA copilul meu a avut de tras de pe urma acestor vaccinuri . DA medicii au aruncat vina pe prematuritate , pe problemele cardiace ( operate in Germania ) la vasta de 6 luni . DA chiar si dupa operatie cand dpdv cardic acest copil nu mai avea probleme , stiti ce raspuns primeam nu ? * problemele lui sunt datorate inimii operate . O conjunctura intreaga de gafe medicale . Am spus asta de fiecare data „Romania” nu merita sa aiba micuti . Intr-un final am facut si acest test de toxicitate si surpriza : copilul este cel descris de Domnul Dumitru Balan . Un micut intoxicat de atatea metale grele care nu vrea sa renunte alaturi de ai lui parinti la un vis ( „Ma fac bine si nu ma va mai durea nimic . Mami si tati mi-au promis caci nu vor renunta pana nu vor gasi pe cineva care sa ma faca bine „)

Randurie de mai sus sunt scrise de sotul meu, pt baietelul meu Dan Stefan Alexandru in varsta de 3 ani si jumatate ,insa ca o completare adaug : de mic avea dureri groaznice de burtica, nu dormea noptile, a inceput sa aiba probleme cu refluxul gastroesofagian in momentul in care am introdus laptele de vaca, urmate in cateva luni cu episoade in care refuza sa mai manance din cauza durerilor, s-a crescut mereu cantitatea de medicamenete insa niciodata nu s-a scos laptele de vaca din alimentatie pana la varsta de 1 an si jumatate. Nopti nedormite, varsaturi, internari prin spitale , dependent de perfuzii , laptele schimbat insa la tot ce introduceam organismul respingea , deoarece nimic nu ii facea bine. S-au efectuat endoscopii, test cu bariu, ecografii abdominale insa nu s-a gasit nimic, in toti acesti ani durerile de burta cresteau in intensificare , am facut zeci de analize pt boala celiatica, pt a depista infectii parazitare, teste de intoleranta, paneluri, la analize totul era bine, insa medicii dadeau din umeri deoarece nu stiau de la ce are aceasta sensibilitate. Avea episoade de hipotermie, ajunsese sa aiba dureri mai tot timpul, era apatic,nu mai era un copil activ , prefera sa stea in pat si 20 H pe zi; Intr-un tarziu am aflat ca are intoleranta la histamina, insa in urma restrictiilor alimentare , copilul nu era bine desi urmam tratament.De abia dupa un regim f stric tinut de 6 luni de zile, este mai bine, si-a revenit, insa are mari sensibilitati.Nici un doctor nu a stiut sa ne zica de ce .Pana sa depistam intoleranta la histamina, ajunsese in asa un hal incat medcul neurolog care il urmarea de la nastere, a recomanadt sa faca un RMN cerebral, deoarece s-a speriat cand l-a vazut cum a ajuns, si cat de mult a dat inapoi din evolutie( nu mi vb, nu mai canta, nu mai era vioi, avea episoade de hipotermie si era tot portocaliu, desi nu manca nimic ce avea culoare rosie sau portocalie. Am bagat in el in acesti trei ani la medicamente cat nu am luat eu intr-o viata intreaga.Asa cum a zis si sotul mai devreme la minelarograma efectuata a reiesit ca este intoxicat cu 6 metele grele, la mercur de exmplu, avand o valoare foarte mare. De unde putea oare sa aiba aceasta problema daca nu din urma vaccinurilor efectuate ? Dupa efectuarea vaccinului afarent varstei de 4 luni ne-am oprit la recomandarea medicului pediatru, insa pana atunci nimeni nu s-a gandit ce reactii adverse vor avea aceste vacinuri administrate unui prematur nascut la o greutate de numai 1100 , si caruia in maternitate in primul rand, cand au inceput sa-l hraneasca prin gavaj, i-au administrat lapte praf hiper caloric, pe care bineinteles organismul lui l-a refuzat, apoi cel matern.S-a gandit oare vreu doctor sa -l verifice din acest punct de vedere? Nu.Si sigur aceste metale grele au efecte negative in organism ! Mai avem un copil , Dan David care acum are 1 an si 1 luna, In momentul in care l-am nascut si ne-am externat din maternitate, nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa-l vaccinez. Mi l-au dat acasa gata vacinat, iar la vaccinul de 2 luni, pe care i l-am facut , insa acum regret, doct pediatru mi-a spus sa nu-mi fac griji deoarece tot ce se poate intampla ca reactie adversa e sa faca febra.!!! In cond in care eram la medicover si aveam consultatia platita, aveam timp suficient sa stam de vb iar eu il suspectam pe bebe de o sensibilizare la laptele de vaca, deoarece mereu cand mancam eu si dupa il alaptam, el voma in jet.Insa numai atunci !! Si cu asta am spus TOTUL !!!

45. Fanatean Mircea George Băietul meu după vaccinul de 4 luni a început dermatita atopica severa așa scria în scrisoare medicala cu câteva luni în urmă. Nici eu ,nici soțul meu nu înțelegeam de unde „dermatita atopica severa ” de unde alergii. … pan când am făcut și noi legătură ….vacinarea a cauzat toată aceasta dermatita ,alergii. ..Dar sa azi am resusit împreună cu tatăl lui matei sa semna formular prin care am refuz vaccinarea de 12 luni.

46. Radu Ramona Am născut in 2014 ..fetiței nu i s au făcut vaccinurile in maternitate fiindcă lipseau,pana M au sunat sa merg la vaccinare dupa o luna de la naștere am avut un copil liniștit .Din ziua in care i am făcut primul vaccin au început problemele…diaree,vomitat,ore întregi de plans neconsolat pana la epuizare..am ajuns la disperare ,am întrebat daca nu este vreo contraindicatie la vaccin pt copii cu probleme la rinichii(fetița având probleme ,acum a ramas cu unul singur)mi i s a spus sa stau linistita si sa vaccinez in continuare ceea ce am si făcut.Am făcut si pe cel de 2luni,4luni si 6luni..dupa cel de 4luni am fost si la Cluj in spital,unde i s a pus diagnostic de reflux cu rana pe esofag si mie mi i s a spus sa nu mai fiu asa disperata ca nu i singurul copil cu probleme ,dar doar noi știam prin ce trecem si săracă fetița care plângea si 6 ore pe noapte continuu plus ziua(eu spuneam medicilor ca nu am vazut copil mai trist ca fetița mea ,ei se distrau)Dupa vaccinul de 6 luni M am trezit si am jurat ca,daca copilul meu nu rămâne leguma eu nu il voi mai vaccina …dupa vaccin in noaptea aceea a făcut febra mare spre 40 ,a plans continuu 20 ore ,in orele acelea cand nu plângea avea privirea pierdută sau pica într-un somn de 5 min si dupa iarasi începea …dupa 3 zile a făcut dermatita atopică severa având răni cu puroi,plângea foarte mult ,dormea foarte putin…medicul care ia făcut vaccinurile mi a spus dupa fiecare vaccin ca sunt pure coincidente iar dupa cel de 6 luni mi a si ras in fata cand i am spus prin ce am trecut..nu M a crezut ..cand a vazut rănile mi a spus ca 90% din copii au dermatita este normal…fetița acum are 2a/3l ..încă mai are probleme cu somnul,nu se poate liniști,are zile cand face crize de plans (a nu se înțelege tantrumuri)care tin si 1ora jumate chiar 2…momentan suntem cu tratament homeopat ..fisa rapi nu a fost completată ca doar totul a fost coincidenta iar medicul fetei nu a mai văzut-o de 1an jumate .

47. Moise Andreea Parca citesc povestea noastra. Fiica mea are 4 ani si 7 luni si tot mai face crize de plans necontrolat. Mai ales noaptea in somn. Sunt copii afectati inclusiv emotional…de la vaccinuri! Cat de mica e, este foarte cerebrala si matura! A urlat necontrolat, de imi venea sa chem salvarea, incepand cu vaccinul de 2 luni. A facut febra chiar a doua zi si ma gandeam ce cretina sunt de n-am protejat-o si a racit asa de mica!!Prea tarziu m-am trezit si acu am pofta sa mor cu cineva de gat!Copil nascut la 37 de saptamani, vaccinat pana la 6 luni. Sa incepem deci: icter prelungit 1,5 luni ( vaccin hep B), pus de pediatru pe seama prematuritatii. Multe au fost puse pe seama prematuritatii. Dermatita atopica declansata la 2 luni, confirmata de mai multi medici, niciodata legata de vaccinuri- Elidel si Locoid prescrise pe banda. Reflux groaznic, foarte multe mese de lapte erau aruncate in jet, imediat dupa masa. Dureri de burta pana la 4 ani, balonari non-stop, meteorism. Orice raceala la noi devine enteroviroza cu dureri de burta si stari de voma, vizitat camera de garda in miez de noapte de „n” ori. Copil care niciodata nu a stiut ce inseamna odihna si somnul profund. Probleme foarte mari de somn-practic dormea mai putin ca un adult foarte activ, crize de plans necontrolat. Alergii alimentare… nu stiu la ce exact. Si la banalele legume din diversificare face bubite. Nu suntem un caz grav pe partea asta ci doar unul ascuns, cu atat mai periculos. Platim gradinita particulara unde este considerat copil „cu probleme” dar suntem intelesi si ajutati. La stat mi-a fost frica sa incerc de teama sensibilitatilor intestinale, dureri, stari de voma, urgente. Platim ca sa cumparam dreptul copilului la colectivitate. Medicul pediatru vaccina pe banda, toti sunt apti de vaccinare. Nu a recunoscut nimic niciodata! Am schimbat pediatrul… acum suntem macar lasati in pace. 
Copil 2 nascut la 39 sapt, vaccinat hep B dintr-o prostie, icter prelungit 1,5. Aici am priceput ca prematuritatea nu era mai deloc de vina ci ascundea alte mizerii. Dermatita atopica usoara, alergii alimentare mai usoare… per total mai bine ca primul copil.

 

48. Lisca Loredana Un act de curaj intr-o lume nebuna, o lupta dreapta, o initiativa plina de raspundere, sunt bucuroasa de aceasta actiune si va sustin. Si al meu baiat de 9 ani are o dermatita cronica care nu se mai manifesta de un timp. La 4 luni a avut o eruptie cutanata ( am poze cu dovada) pe obraji care a durat doua saptamani. Pe atunci nu am facut legatura cu vaccinurile, nu aveam nici cea mai vaga idee ca vaccinurile pot afecta copilul si in timp nu doar pe moment. Am continuat cu schema de vaccinare, copilul a avut colici urate cu plans disperat nocturn care dura si 3 ore pana se invinetea. A avut de bebelus pana la cativa anisori ganglionii umflati si vizibili dar medicul de familie nu a avut o explicatie pentru asta. La 3 ani, dermatita atopica a aparut pt prima data si nu a mai incetat pana acum de curand. Desi nu s-a manifestat foarte urat, am fost la initiativa mea, nu a medicului de fam, la mai multi dr specialiati pentru a gasi cauza si tratamentul, dar ne-am ales cu diagnisticul si cu explicatii de genul: e genetic ( fara analize doceditoare, doar presupuneri), asa fac copiii si o sa-i treaca cand creste mare, nu se stie exact cauza dar hai sa mai facem analize pt descoperirea de alergii ( l-am intepat in repetate randuri si nu s-a gasit un factor alergen in alimentatie), raspunsuri care sa ma invinovateasca ca nu am grija cu ce il spal si alte aspecte nefondate. L-am cremuit cu cele mai scumpe creme de pe piata, nu am ascultat sfatul unui dr de a-i administra creme cu antibiotic, am cautat remedii in homeopatie dar nu am avut noroc pe atunci. Vaccinarile au continuat pana la schema completa. Au aparut si alergii respiratorii tot mai des carora cand era copilul mai mic, nu le dadeam importanta, nefacand legatura ca sunt simptome, pe atunci ma gandeam ca s-a jucat prea mult in praf si alte lucruri de genul. A ajuns la faza in care nu putea sa doarma noaptea din cauza inflamarii, nu putea respira. Facea tot mai des alergii respiratorii pana cand am gasit dr buni in homeopatie. Am aplicat o schema neconventionala de tratament, o detoxifiere de vaccinuri la care a avut reactii adverse accentuate la doua dintre ele, iar de atunci nu a mai avut probleme nici cu dermatita nici nu alergiile, deloc. Sunt suparata pe medici si pe sistemul de sanatate care nu promoveaza o nastere naturala si alaptarea imediata, vaccineaza din prima zi de viata fara a se face vreo analiza copilului, dar se recomanda chiar impune, lipsa informarii medicilor cu privire la continutul vaccinurilor si a posibilelor reactii adverse, lipsa raspunderii in caz de vatamare, lipsa cunostintelor legate de cauze si ridicarea din umeri cu privire la cauzele dermatitei atopice.

49. Stoinea Ioana-Irina După vaccinul de 2 luni, cel mult o zi,a început să ii apară pe obrăjori,gat,maini.. brobinte. Pediatra a zis că este dermatita atopica.. „se mai întâmplă după vaccin”(era obișnuită,se pare) A fost un chin,plangea,era roșu tot , parcă se făceau pe zi ce trece mai rău  Pe la 3 luni jumătate,i-au trecut.. După vaccinul de 6 luni,a început să vomite ,plângea mai tot timpul,nu dormea mai deloc. Atunci am descoperit alergia la proteina din laptele de vaca. Valoarea mică,dar cat sa te sperie si sa imi pun semne de întrebare. A urmat vaccinul de 11 luni. Copilul la fel,voma,stari nervozitate,planset,nesomn. I-am făcut analiza la plv,indice de 11. La o lună diferența,pediatra tot insista cu vaccinul Ror. I-am explicat situația cu alergia copilului,dansa a zis că nu are nici o legătură. Am avut încredere si am făcut și Ror.ul. Ei bine ,după aproximativ o lună si jumătate,am făcut analizele si am constatat o valoare la proteina din lapte vaca de 73,pe lângă alte 10 alergii.

50. Monica Georgiana Chivu noi am facut doar vaccinurile din maternitate, insa cum am ajuns acasa a facut o dermatita forma usoara in zona picioarelor, dar rezistenta, am incercat tot felul de creme.  uneori treceau bubitele, alteori nu.  Nu am mai vaccinat, si nu a fost declarat in rapi.

51. Roxana Năsălean Fetita mea a fost vaccinata in spital si i s-a facut si vitamina k …despre care habar nu ama avut si nici nu mi-a spus nimeni. Am venit din spital cu stare de subfebrilitate 37,8-37,9. Asta a tinut pana la 4-5 luni. Intre timp diagnostice de rino-faringita acuta…ba bronsita.La 2 luni diagosticata cu dermatita atopica-forma usoara norocul meu.Acum la 1 an i-am descoperit si intolernta la histamina. Sper sa trecem cu bine si peste asta desi e greu. Imi pare bine ca n-am mai vaccinat-o desi, pana in ziua de azi eu nu-mi vorbesc cu dr de familie, avand in vedera cat a insistat, si in ce mod..sa vaccinez fetita…ea avand mereu 37,8-37,8..muci, moleseala..ba tuse…internari la 2luni,, la 4- pt analize..dupa care ni se spunea ca e mai bine sa o ducem acasa ca se poate trata si acolo mai ales la ce eprin spitale..

52. Neagu Trocmaer Ana-Maria Buna seara povestea noastra este asemanatoare cu ceea ce ati trait cu totii ca parinti de copii alergici. Am nascut la 38 de saptamani prin cezariana datorita problemelor cu hta de multi ani o fetita, fetita a fost vaccinata in spital cu primele vaccinuri eu fiind total dezinformata de ceea ce inseamna vaccinarea in ziua de astazi. La 2 sapt de la nastere copilul incepe sa aibe scaune diareice urar mirositoare mi se cere sa fac coprocultura. La coprocultura nu iese nimic (synevo) pediatrul decide administrarea de antibiotic si schimbarea laptelui pe fara lactoza, copilul fiind mai rau. Urmeaza tratament cu antibiotic 7 zile apoi vreo 7 coproculturi toate cu diversi crocobauri cu antibiograme diferite la care se administreaza pe rand ciprinol. Epitrim, cefort. La 2 luni dr decide schbarea laptelui cu Nan 1 apare dermatita si se amana vaccinul. La 2 luni si jumatate ne internam la Alexandrescu pentru ca copilul refuza sa manance si ni se pune diagnostic alergie la plv. La stabilirea diagnosticului dr ma intreaba daca avem posibilitati financiare pentru ca laptele o sa fie scump. Nu imi imaginez cat de scump poate sa fie nu stiam nimic despre aceste tipuri de lapte. Copilul este trecut pe Neocate iar eu fac depresie cand imi dau seama cat ne costa laptele pe luna. La iesirea din spital rog dr sa imi furnizeze cateva cutii de Neocate pana gasesc o solutie sa il procur iar rapsunsul a fost ca imi pot da una singura intrucat ei nu isi pot permite sa ramana fara si sa ceara parintelui sa cumpere. Plec acasa cu povara a 1 mil de ganduri despre cum o sa ne descurcam. Contactez furnizorul de neocate pretul unei astfel de cutii la furnizor 230 ron. Caut pe ineternet si gasesc la un depozit in Germania la pretul de 180 ron cutia cu tot cu transport!!!!!! Iau legatura cu firma mama care produce Neocate si intreb de ce este diferenta asta de pret si de ce im tari precum Uk sau Umgaria acest lapte este subventionat. Raspunsul nu il aflu. Comand lapte din Germania copilul creste frumos. Pana la 4 luni am facut 4-5 coproculturi ptr ca nimeni dintre dr nu a fost in stare sa imi spuna ca scaunul este catastrofal pe neocate. La ultima corpocultura descopar pioceanic rezistent la toate mai putin gentamicina. Administrz genta cu ciprinol si copro iese curata. Fetita mananca Neocate pana la 1 an exclusiv pe cheltuiala noastra. La 1 an ajung la Iomc unde sunt ajutata sa schimb neocate cu alfare. Copilul are 3,8 ani acum nu poate manca inca toate produsele lactate. Practic noi suntem niste victime ale hexipharma, ale sistemului medical si ale indolentei statului roman. Am si acum parte din facturile de Neocate pe care le-am.platit numai noi stim cum pentru ca statul roman nu da doi bani pe sanatate. Avarismul calicismul si inconstienta autoritatilor au permis si cazul hexipharma si gaura din bugetul nostru pentru a ne creste copilul.

53. Roxana Marcean Am un baietel de 1 an si 5 luni. Baiatul a primit in maternitate vaccinul bcg, hepatita am refuzat-o. Este alaptat exclusiv la san si nu a baut niciodata lapte praf. A primit vaccinul de 2 luni hexavalent, cu tot cu hep b pe care chiar nu vroiam sa o dau, dar la insistentele med de fam am cedat. La 5 luni a primit a doua doza din el, putin amanat de concediul dnei doctor. Mentionez ca pana atunci lua peste un kg pe luna in greutate si dormea aproape toata noaptea. Nu a avut colici niciodata, probleme intestinale sau reflux. Dupa ultimul vaccin a inceput sa se inroseasca in obraji, dar stare generala buna. Nu a mai dormit o noapte intreaga de atunci. Mers la doctor – semn de alergie, schimbat detergent, cearceafuri, perne etc. Pe la 6 luni apare dermatita atopica pe fata si gat. Mers la doctor, tratament advantan milk, i-a trecut pe moment. Roseata in obraji persista. La 7 luni introdus gluten, galbenus de ou si lactate. Apare dermatita atopica pe picioare, cu precadere pe piciorul unde a primit vaccin. Dupa alte vizite la doctor si dupa ce citisem pe acest grup am decis sa nu mai dau creme cu cortizol, asa ca am tinut-o sub control cu uleiuri naturale si tratament homeopat la care a reactionat foarte bine. Trece pe la 11 luni, dar la un an reapare intr-o forma foarte urata, la incheieturi la maini, pe tot pieptul si pe spate. Nu dirmea si se scarpina noaptea. Banuind ca vaccinul a avut ceva a face cu aparitia alergiei am amanat ultima doza de hexavalent si am refuzat vaccinul ror. Am fost la alti doctori, aceleasi tratamente, la intrebarea mea daca nu este de la lactate toti veneau cu acelasi raspuns – cum sa nu dati copilului lactate. Nu m-a trimis numeni la alergolog sau sa fac teste de sange! Si sunt in Cluj, unde totusi nu ducem lipsa de laboratoare si medici. Dupa doua luni de chin si incercat diverse creme i-am scos lactatele din alimentatie. In 3 zile s-a curatat si nu a mai facut de atunci nici macar o pata. Urmeaza sa mergem la alergolog sa confirmam alerg.  Cat ne-am chinuit cu alergia a pus 2 kg in 10 luni, putin avand in vedere varsta si curba lui de crestere precedenta alergiei si faptului ca mananca foarte bine. Scuze pt postare in doua parti, am depasit spatiul alocat/post. Fara istoric de alergii in familie, de nici un fel.

54. Nico Nicoleta Dupa ROR copilul meu a avut retard motor. Nu mai intelegea cum sa coboare scarile. Atunci nu am inteles ce se intampla. Nici cand pe la 2 ani si ceva nu mai avea contact vizual si nu mai raspundea cand il strigam. Nici micile lui „obsesii” si actiunile repetitive, nici faptul ca dorea o anume rutina din care scos incepea sa fie foarte nervos. Nici astmul, nici alergiile, nici ticurile de foarte multe naturi. Din pacate nu am inteles la timp, nu am acte care sa dovedeasca toate acestea. Insa EU stiu ce s-a intamplat si de ceva vreme am inteles si de ce.

55. Lucia Poterasu Eu am ambii copii afectati de vaccinuri. Imi pare f. rau ca a trebuit sa sufere si cel de-aldoilea copil, macar el putea sa evite efectele adverse daca se lua in consideratie ca exista deja un atopic in familie.Cu fata, copilul cel mare, am plecat din maternitate cu o iritatie urata pe fata, a capatat-o probabil imediat dupa vaccin. Mi s-a spus ca va disparea. A avut reactie locala la vaccinul BCG(mai tarziu am aflat ca nu era doar o reactie locala ci copilul era marcat de alergii si numeroase intolerante alimentare) caracterizata print-o umflatura plina cu un fel de puroi care a disparut dupa un an si jumatate. Ca si cum asta nu era de ajuns la varsta de 1 luna ne-am trezit ca fata are si dermatita atopica, dermatita care cu timpul a devenit atat de severa incat vreme de 1 an copilul si-a tot lasat sangele pe asternuturi si lenjerii.Ajunsesem cu fata sa nu mai putem intra la locul de joaca in parc pentru ca ranile erau pe tot corpul iar copiii fugeau de ea.Stateam cu ea in afara parcului si se uita la ceilalti copii cum se jucau si ma intreba de ce nu putem intra si noi. Pielea ei nu mai suporta nici hainele de bumbac si am fost nevoiti sa-i cumparam pijamale f. scumpe , medicinale, din matase pura pe care le purta tot timpul. Avea pana si manusi din acest material pe care le purta vara pt ca avea rani si pe maini. Nu mai zic ca vara ieseam imbracati cu pantaloni si camasa pentru a nu atrage privirile prin parc. Sufeream enorm cand vedeam ca parintii isi luau copiii si plecau cu ei din parc gandindu-se ca probabil este ceva contagios asta cand copilul era mai bine si indraznisem sa ne apropiem si noi de locul de joaca.Imi este ciuda ca fata mea a fost vaccinata din 2 in 2 luni cu inversunare din partea medicului cu toate ca era plina de dermatita. In ceea ce priveste reactia cu puroi din brat, bineinteles ca nu a fost raportata. Cand am realizat de la ce se trag problemele copilului mai mare, cel mic avea 1 an si trebuia si el sa fie vaccinat insa ne-am oprit. Ultimul vaccin al baietelului l-am facut la 6 luni. Si bine am facut. La el reactiile nu sunt asa grave(are cu un vaccin mai putin decat sora lui).Pana a implinit baiatul 2 ani nu am dormit noptile pentru ca urla toata noaptea de durere de burtica. In acest timp aveam si fata cu dermatita severa. Un cosmar!Plansetul copilului l-am pus pe seama colicilor apoi pe aparitia dintisorilor. La 2 anisori am aflat ca de fapt el suferea de multiple alergii alimentare si de cand am eliminat alergenii copilul a inceput sa doarma. Am inceput detoxifierea de metale grele(continute si de vaccinuri) si lucrurile s-au imbunatatit la ambii copii. La fata cu dermatita, de cate ori mai introduceam ceva in plus la schema de detoxifiere ii apareau pe piele un fel de furuncule pline cu puroi. Va dati seama ce era in corpul ei! De bani nu va mai zic cat am cheltuit, am depasit de mult puterea noastra financiara, nici acum nu ne-am revenit din datorii. Pastrez si acum facturile cu toate analizele si medicamentele din Germania si imi este frica sa fac un total al cheltuielilor. Mai bine sa nu stiu! La noi nu se deconteaza nici un amarat de panel la cei mai importanti alergeni.De parca alergiile ar fi niste mofturi. O mamica imi spunea ca isi vaccineaza copilul ca ii este frica ca nu se poate uita in ochii copilului in cazul in care acesta ar face poliomielita si ar intreba-o de ce nu l-a vaccinat. Eu nu m-am putut uita in ochii copilului meu atunci cand mi-a spus: mami, eu nu vreau sa am copiii cu bubite, eu nu ii voi vaccina, ii voi lasa asa cum mi i-a dat Dumnezeu.Incredibil ce vorbe mari poate spune un copil de 4 anisori. De atunci nu trece zi fara sa ma gandesc la vorbele copilului meu. Ce s-ar intampla daca intrarea la scoala ar fi conditionata de alte vaccinuri- cu siguranta nu i-as vaccina, prefer sa ramana fara scoala si sa stiu ca copiii mei traiesc!Cand i-am comunicat medicului ca vreau sa raportez reactiile adverse in urma administrarii vaccinurilor mi s-a spus ca nu e nici o problema din partea lui dar sa ii duc dovada ca reactiile sunt date de vaccinuri. Nici acum nu inteleg care ar fi acea dovada pe care sa o accepte. I-am spus ca dovada este aceea ca doar detoxifierea de metale grele a dat rezultate(dupa ce am urmat tot protocolul alopat fara nici un rezultat) si faptul ca reactia locala cu puroi nu este de neglijat dar totul a ramas la nivel de vorbe, bineinteles ca nu s-a raportat nimic.

56. Florina-Cristina Balazs Copil născut la termen, sănătos. Vaccinuri primite in maternitate. Pielea devenea foarte uscata si la atingere se simteau niste bubite, la scurt timp a început sa apăra o roșeață pe fesa urmata de alta pe abdomen, Dr. de Fam. zicea ca e o „ușoară atopie”. Urmează vaccinul de 2 luni, cu o ușoară febra, scaune cu mucus, rinoree, eczeme pe abdomen. Consult la dermatologie si diagnostic de dermatita atopica, explicația era ca așa se nasc unii cu o ușoară atopie. Rămânem fideli vaccinului. Urmează cele de la 4, 6 luni, 1an si situația se inrautatea de fiecare data după vaccin. A urmat consult la dermatolog, alergolog, pediatru. Tratamente cu ung. cu hidrocortizon. Ce e f interesant, e ca medicii ajung sa te paseze unu la celalalt, ba ca ține de dermatologie, ba ca trebuie sa te întorci la alergologie ca de acolo vine problema. Cert e ca din momentul in care nu mai aplici unguentul cu hidrocortizon apare dermatita. Am mers la mai multi medici si toți recomandau aprox. același tratament. Eu îmi doream sa se afle ce are. In prezent copilul are 5 ani . De când am mers la d-na Dr. Balan si urmam protocolul, copilul e mai bine. Reacțiile nu au fost raportate in fisa RAPI. Nu s-au efectuat analize înainte de administrarea vaccinurilor. Când l-am înscris la grădiniță nu ținea regim. E la program prelungit. Din august 2016 tine regim fara gluten, si pentru intoleranta la histamina. Grădiniță nu poate asigura hrana in cazul lui. Merge mâncat ,gustare de acasa ,prânzul acasă. Mergem ultimii venim primii (noroc ca sunt acasă inca un an). E greu sa demonstrezi cuiva, ca e din cauza vaccinurilor dermatita. Cert e, ca de fiecare data după vaccinare copilul se simțea rău. Multa sănătate la toată lumea

57. Andreea Maria Povestea noastra incepe in 2013cand l am nascut pe Mihai,un copil sanatos si fara a prezenta semne din ceea ce urma sa vina. Copilul a fost vaccinat in maternitate fara a ma anunta si a mi se cere macar un acord verbal,am aflat de aceste vaccinari abia cand am iesit din spital.in cateva saptamani vaccinul din mana a inceput sa faca putoi lucru confirmat a fi normal de medicul de familie,numai ca,acest puroi a tinut pana la varsta de 8luni.apoi la 2luni mf ne a dat acordul ca totul este in regula,copilul poate fi vaccinat si de aici totul este un adevarat cosmar.dupa acest vaccin imd fata lui s a umplut de bubite rosii care se intindeau pana pe gat iar pielea pe corp incepuse sa fie ff aspra la atingere.la 3luni aveam diagnosticul de dermatita atopica si primul tratament cu cortizin plus alte dermato cosmetice.apoi a urmat vaccinul de 4luni dupa care am si decis sa spun stop vaccinarii deoarece in aceasta perioada am citit incontinuu si am concluzionat ca nu va avea niciun beneficiu.dupa ce am inceput diversificarea au inceput sa apara si scaunele cu mucus destul de des,care le tineam sub control cu tegim alimentar medicamente refuzand sa i acord pt nimeni,nici macar ubn medic nu a putut sa mi explice dc apare acest mucus sau sa mi dea sa fac ceva analize.mergeam eu la laboratoare si le spuneam problema copilului si le rugam sa ma ajute sa ma indrume sa mi spuna ce analize sa fac sa aflu ce are copilul meu lucru care nu s a intamplat intrucat toti dadeau din umeri.la 1an si 3luni au inceput sa apara niste bube in jurul gurii care se extinsesera pana la nas si barba,bube care crapasera piele atat de rau incat la cel mai mic zambet sau plans era plin de sange la gura.atunci iar am inceput sa umblam din medici in medici,clinici private,pediatri,alergologi tot ce se putea timp de un an de zile.cand intram in cabinetul unui medic incepeam sa plang eu si le spuneam sa ma ajute sa mi spuna ce analize sa fac sa mi spuna unde gresesc ca parinte de este copilul meu asa….explicatiile si diagnosticele au fost di sunt de a dreptul ilare acum,stiind atatea,documentandu ma personal. Minunea s a produs atunci cand intamplator am dat de numele dr Ingrid Balan pe internet,iar in decurs de 1luna am aflat ca baiatul nostru era alergic la plv si ou iar in 3luni bubele i s au vindecat si pielea si a revenit. 1an de chin,de bube,de nopti nedormite,de bani aruncati pe medici si tratamente nefolositoare de atitudini sfidatoare din partea medicilor cand ii intrebam daca i posibil sa aiba o legatura problele lui repetate de voma, diaree, bube si piele aspra. 

58. Mirela Mirela Buna ziua,am un baietel de 10 ani care si el este alergic,spre rusinea mea nu imi amintesc daca a avut vreo reactie alergica dupa vaccinare. Da ..am facut toate vaccinele la care am fost chemati de catre medicul de familie,citeam pentru ce sunt folositoare,dar niciodata nu m am gandit ca acestea ne vor distruge sanatatea.Am avut 4 reactii urate in care copilul meu pur si simplu …se umfla si abia mai respira din cauza alergiilor. Va sustin si va doresc multa sanatate dl. Dumitru Balan.

59. Monica Hiliti Inca din maternitate ni s-a spus ca avem un copil care are o piele atopica, foarte uscata si rosie. Au urmat multe luni de dureri de burtica, agitatie in timpul somnului, agitatie la alaptare, incercasem cam tot ce era pe piata pentru a ne linisti bebelusul. Doar dormitul pe burtica il mai linistea. Medicul pediatru ne-a dat de inteles ca este un comportament normal si ca sa avem rabdare ca va trece. Mentionez vaccinurile au fost facute la zi pana la 4 luni. Pe la 5 luni apar primele eczeme atat pe obraz cat si pe picioruse. La controlul de rutina, medicul pediatru ne recomanda crema cu hidrocortizon si alte lotiuni pentru tratarea dermatitei atopice (a caror preturi sunt destul de mari). Eczemele ii treceau, apoi ii reapareau la loc. Pe la 7 luni am decis sa schimbam medicul pediatru deoarece nu mai suportam sa il vad pe copilul meu cum sufera de dureri de burtica si vroiam sa fac ceva in acest sens, Urmatorul medic ne-a recomandat o serie de investigatii dar si niste prebiotice care au avut efectul dorit, in sfarsit copilul meu la 9 luni nu mai avea dureri de burtica si putea dormi linistit fara tipete si agitatie. Pe la varsta de 1 an apar si eczemele cu mancarimi si scarpinat pana la sange, incepuse sa se manifeste alergiile care nu erau prezente in analizele de la 8 luni. Noptile devenisera foarte agitate, dormeam tinandu-l de manute ca sa nu se mai scarpine A urmat tratamentul cu hidrocortizon cu concentratie mai mare de care imi era atat de teama din cauza reactiilor pe care le-ar putea da, dar si tratament cu antihistaminice. De moment eczemele treceau, dupa care reveneau. Sub indrumarea medicului pediatru am reusit sa aflam ca are multiple alergii pe care nu stiu cum le-a dobandit, deoarece nici unul din membrii familiei noastre nu a avut asa ceva. Bineinteles medicul ne-a recomandat sa ii dam un lapte praf cu proteinele total hidrolizate pentru copii alergici( a carui pret este mult mai mare decat o cutie obisnuita de lapte praf) si urmarita cu mare atentie alimentatia copilului. Copilul treptat a inceput sa se simta mai bine si eczemele sa se estompeze. Ma tot gandesc la momentul cand va trebui sa il ducem la cresa sau gradinita….oare exista un meniu special pentru copiii cu alergii? oare acesti copii vor fi marginalizati?

60. Andrada Stanciu Dupa vaccinul de la 4l a inceput alergia la proteina din lapte de vaca ( simptome : scaune diareice cu mucus si sange de 5-7 ori pe zi , timp de 3 luni; dermatita atopica si repetate bronsiolite pe fond alergic cu insuficienta respiratorie ) Vaccinul a fost efectuat la recomandarea medicului in stare subfebrila (37,5) pe motiv ca ” asta nu e febra „. Cand am refuzat urmatorul vaccin ne-a trimis sa ne cautam alt medic si nu a acceptat ca poate fi o legatura intre acel vaccin si problemele aparute in zilele de dupa administrarea lui . Nu am tinut evidenta cheltuielilor , insa ne-a consumat pe toti suferinta copilului. Acum are 2ani si o luna si urmeaza un tratament homeopat care pare sa ii faca bine.

61. Mirela Stoica Am o fetita de 3 ani si 5 luni (Maya Stoica). Nelinistea noastra si a ei a inceput dupa vaccinul de la 2 luni. Initial au aparut cateva bubite marunte dupa iritatii la pliurile de la gat, picioare, in maxim o luna bubite marunte aproape pe tot corpul. Am inceput testarea miraculoaselor creme recomndate de dermatologi, pediatri….Noptile incepeau sa devina foarte agitate din cauza disconfortului dat de aceste bubite care incepeau sa se transforme in eczeme. Fetita era alaptata, am inceput sa elimin din alimentatia mea mancarea considerata alergena, cumva am reusit sa scapam de aceste eczeme si sa aiba pielea frumoasa. Dupa vaccinul de la 4 luni nu am mai avut acelasi noroc, de data aceasta suprafata corpului s-a acoperit treptat de eczeme in proportie de 80%, la indemnul dr. dermatolog si al pediatrului am tratat pielea cu crema pe baza de cortizon, mare prostie, stiti cu totii fetele cortizonului. Cu greu am trecut si peste acest puseu, incepusem intre timp sa ma informez singura despre ce inseamna aceasta dermatita atopica si mi-am dat seama ca nu este atat de simplu si ca nu pot astepta acele praguri de la 1 an, 2, 3, 5, 7 sau sigur 14 ani asa cum ma linisteau sau incurajau anumiti medici pentru ca in casa noastra era un haos total. Cand copilul era bine ne-am hotarat sa-i facem si vaccinul de la 6 luni, avea aproape 8 luni cand i l-am facut. Dupa acest vaccin a urmat un tratament homeopat care a avut rezultate foarte bune, chiar am crezut ca s-a terminat calvarul. Din pacate nu ne-am bucurat foarte mult timp doar 8 luni de liniste. Intre timp am luat hotararea sa nu mai vaccinam copilul la 1 an, mi-am ascultat instinctul si nu mi-a parut rau deoarece la 1 an 4 luni in urma analizelor am aflat de o alergie foarte mare la albus de ou, nici nu vreau sa ma gandesc ce se putea intampla daca o vaccinam. Printre alergii am mai descoperit cea la aplv, galbenus, albumina serica bovina si intoleranta la histamina. Acum la 3 ani si 5 luni are intoleranta la histamina si o alergie foarte mare la acarieni si la praf. Felicitari dl. Dumitru pentru aceasta initiativa, va sustin si multumesc inca o data pentru tot ajutorul acordat.

 

 

62. Andreea Topolinschi Fata mea,nascuta in august 2013 fara absolut nici o problema,vaccinata conform schemei + optionale ,la 1 an si 2 sapt mi-a facut regres total peste noapte.Baiatul,nascut in decembrie 2015 la 34 sapt a fost ok pana la 3 sapt cand a facut 2500 g si a facut bcg-ul,am ajuns in terapie intensiva cu convulsii si alte complicatii. A fost urmarit neurologic pana la 6 luni ,cand ni s-a dat acordul pt a incepe schema vaccinarii,sambata la 12 il vaccineaza si in noaptea respectiva au inceput reactiile,apnee in somn,eruptie,34 scaune in 24 ore,febra 41,a dormit 22 ore fara a reactiona,toate astea s-au intamplat in decursul a 2 saptamani timp in care am fost internati la 2 spitale de infectioase si vazuti la inca 2 spitale de copii. Noi avem diagnostic de reactie post vaccinala si fisa rapi

 

63. Cotan Rania Maria Laurentiu Si nepoțica mea a fost vaccinata ( ror,) si la 6 zile de la vaccin a ajuns internata la boli infecțioase din cauza vaccinului..si eu am o bebica de un an are vaccinu de 2 si 4 luni…dar acum cu ce sa întâmplat cu nepoțica sunt hotărâtă sa nu o mai vaccinez…

 

 

64. Lucia Albu Fiul meu are 2 ani si 9 luni. A fost vaccinat „doar” cu primele 2 vaccinuri in maternitate. La o luna si o saptamana i-au aparut primele buburuze,interpretate in fel si chip (acneea bebelusului, bubite de la caldura, bubite „de lapte”), numai ca dermatita nu, ca „aia nu se poate face decat dupa 2 luni”. Dintr-o data, din tenul curat si frumos ce il avea, ii erau afectati obrajorii, fruntea, inclusiv sprancenele si radacina nasului si parte din scalp. Eram tare afectati. Mi s-a recomandat sa renunt eu la lactate, cum alaptam, sa il las asa ca o sa-i treaca, apoi un pediatru i-a pus, in sfarsit, diagnosticul de dermatita atopica la 3 luni (intarit sau urmat apoi si de cel al medicului de familie), cu recomandarile de creme cu cortizon de rigoare si cu „asigurarea” ca undeva spre 3-4 ani va trece sigur sau…nu. Bineinteles ca nu i-am dat nimic copilului, in afara unturilor si uleiurilor naturale aplicate pe piele. Pe la 6 luni, „s-a dus” dermatita cu ajutorul unui tratament homeopat. Apoi, pana aprox la varsta de 2 ani, rar ii mai ieseau cateva zgrabunte care si dispareau repejor. La aproape 2 ani, in preajma intoarcerii mele la serviciu, i-a iesit o pata mica de zgrabunte pe piciorul stang si de la aceea pana la impanzirea ambelor picioare de sus pana jos fata-verso, nu a mai fost mult. Mana dreapta e si ea afectata in general la incheietura si deasupra cotului. De aproapa 1 an umblam pe la homeopati si medici naturopati, am facut cura de eliminare a metalelor grele si nu am reusit sa-i gasim leacul. Medicii dermatologi i-au pus doar acelasi diagnostic si au umplut retete de produse cu cortizon, ceea ce am refuzat sa ii aplicam copilului vreodata. E cumplit sa iti vezi copilul plin de rani, sa ai mereu cearceafuri, picioare si manute pline de sange si sa dai jos pijamale care sunt lipite de piele, din cauza ranilor. Te simti legat de maini si de picioare si psihic nu mai e nevoie sa spun. Asteptam cu mare interes intalnirea cu sotii Balan pt consulturi, clarificari si indrumare legat de analize necesare si alimentatie. Nu avem diagnostic de reactie post-vaccinala. Va felicit pt tot ce faceti si va sustin!

65. Oana Dinu Normal ca de la vaccin…si copilul meu tot „doar” pe cele din maternitate le are…dupa 2 sapt de la nastere s-a umplut de bube pe tot corpul si au zis ca asa fac bebelusii si ca se spala ei…am avut noroc ca i-a trecut doar cu sapun si crema speciala Lipikar ..apoi a avut adenopatie axilara de la BCG la 1 luna…s-au umflat…am avut noroc ca i s-au retras de la sine cu alaptat…probleme cu pielea a mai avut dar nu atat de mari ca la tine…eram atat de ignoranta ca nu am realizat ce inseamna Dermatita atopica cand mi s-a spus…i-am dat si lapte de vaca si de toate…dupa diversificare…nu am realizat ca trebuie sa il tratez special…acum avem alergii respiratorii… Revenind la problema ta…daca ai facut tot ce se putea si alopat si naturopat…si bubitele i-au revenit in preajma intoarcerii tale la servici…atunci probabil copilul inca te vrea langa el mult

 

66. Adina Diana Baietel de 4 ani, cu multiple alergii alimentare si astm bronsic. Toata povestea a inceput in jur de 2 luni cu dermatita atopica pe tot corpul care a tinut pana la 2 ani. Am dat cu toate cremele, tin minte ca il tineam de manute in fiecare seara cand adormea sa nu se scarpine, nu ne-am pupat copilasul pe obrajori in tot acest timp de frica iritatiilor. Si acum la 4 ani copilul nostru adoarme tinandu-ne de mana, asa s-a obisnuit. Dupa vaccinul de 4 luni, copilul a urlat intruna o zi intreaga, fara sa ne dam seama de ce. Dupa vaccinul de 6 luni care l-am amanat pana pe la 7 luni jumate (deja incepusera dubiile) au inceput alergiile alimentare pe care le constatam cu fiecare aliment nou introdus: proteina din lapte de vaca, ou,cartof, miere, nuci, conservanti alimentari, plus intoleranta la histamina. Apoi am inceput cu bronsiolitele, 2-3 internari pe sezonul rece, acum suntem deja diagnosticati cu astm. Nici un medic nu a facut vreodata legatura cu vaccinul, raspunsurile ni le-am gasit singuri cautand intruna cauza si solutia salvatoare, ca atare aceste reactii adverse nu apar raportate nicaieri. Am facut panel de alergeni si alte analize medicale, cumparam alimente speciale si suplimente lunar, evident pe banii nostri. Din pacate nu se poate surprinde in cuvinte si partea emotionala, psihologica prin ce trec parintii si copilul afectat. Noi evitam petrecerile de copii datorita alimentatiei, am incercat integrarea in colectivitate, dar desi a existat deschidere din partea gradinitei private unde l-am dus, a fost foarte greu cu alimentatia si cu riscurile asociate (de ex: daca s-a stropit iarba din curtea gradinitei, a inceput sa tuseasca, zilele de nastere inevitabile) si astfel l-am retras din nou si platim in continuare bona. Pe scurt aceasta e povestea noastra, desi eram parinti pro vaccinare, dupa ce am simtit acele efecte adverse pe pielea copilului nostru, am inceput sa trecem de partea cealalta a baricadei si sa ne punem muuuulte semne de intrebare..

 

67. Mihaela Ivan Baietelul meu de 2 ani si 5 luni a fost vaccinat in maternitate fara ca cineva sa ne spuna acest lucru inainte. Ne-am trezit ca inainte sa plecam ne-au pus in brate copilul impreuna cu carnetul de vaccinari. Cand am ajuns acasa a plans foarte mult timp de jumatate de zi. Apoi au inceput sa apara mici brobonele pe piele. La vaccinul de 2 luni ne-am dat seama ca sunt reactii adverse. Somnolenta in primele ore dupa vaccinare, apoi cand s-a trezit a plans necontrolat pana a vomitat, febra 39,3 insotita de convulsii, dupa 30-45 minute, dupa ce i-am dat antitermic a avut temp 35,5. Nu a mancat mai nimic timp de aproape 3 zile. A facut dermatita atopica de care am scapat cu greu dupa mai bine de jumatate de an, s-a declansat alergia la proteina laptelui de vaca, imunitatea data peste cap, dureri groaznice de burtica, voma in jet, reflux gastroesofagian, scaune acide si cu foarte mult mucus, stagnare in greutate. Acesta a fost minunatul vaccin hexacima. La 4 luni i-am facut infanrix si a fost mult mai bine. Am scapat cu doar 30-40 min plans si temperatura 38. Am renuntat sa mai facem vreun vaccin copilului pana nu scapam de nenumaratele alergii pe care le are cu toate ca medicul de familie ne tot strange cu usa ca sa vaccinam copilul, ne-a amenintat chiar cu demersuri la minister. Nimeni nu ne-a intrebat vreodata daca copilul a facut vreo reactie adversa dupa vaccin si nimeni a recunoscut aceste reactii adverse, cel mai probabil ni s-a parut noua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *