Studiu care evaluează relația între administrarea vaccinului cu Thimerosal și riscul unei diagnosticări cu tulburări de spectru autist în Statele Unite

Translational Neurodegeneration

Contextul: Tulburările de spectru autist (ASD) este definită prin criterii standardizate de deficiențe calitative în socializare, deficiențe calitative în comunicare și modele restricționate și stereotipizate de comportament, interese și activități. Un număr semnificativ de copii diagnosticați cu ASD suferă o pierdere a calităților dobândite anterior care sugerează neurodegenerarea sau un tip de encefalopatie progresivă cu o etiologie patogenă care apare după naștere. Până în prezent, etiologia ASD rămâne controversată, și cu toate acestea, multe studii sugerează toxicitatea, în special din mercur (Hg), la persoanele diagnosticate cu ASD. Studiul prezent a evaluat preocupările legate de efectele toxice ale expunerii organice-Hg de la Thimerosal-ul (49,55% Hg în greutate) din vaccinurile copilăriei prin efectuarea unui studiu în două etape (ipoteza generării / ipoteza testării) cu expunere documentată
la diferite nivele de thimerosal din vaccinuri.
Metode: A fost efectuată o ipoteză care a generat un studiu de cohortă pentru a evalua relația dintre expunerea la Hg-organic dintr-un vaccin difteric-tetanic-acelular-pertussis (DTaP) care conține Thimerosal în comparație cu Vaccinul DTaP lipsit de thimerosal administrat între 1998 și 2000, pentru riscul de ASD raportat în Sistemul de raportare a efectelor adverse ale vaccinului (VAERS) (faza I). Un studiu de caz-control al ipotezelor a fost efectuat pentru a evalua relația dintre expunerea la Hg-organic din vaccinul contra hepatita B care conține Thimerosal administrat la intervale specifice în primele șase luni de viață în rândul cazurilor diagnosticate cu ASD și  cei născuți între 1991 și 1999 conform bazei de date privind vaccinarea în siguranță a datelor (VSD) (faza II).
Rezultate: În faza I, s-a observat că a existat un raport semnificativ crescut de risc pentru incidența ASD raportate după vaccinul DTaP care conține Thimerosal în comparație cu vaccinul DTaP lipsit de Thimerosal. În faza a II-a, s-a observat că probabilitatea cazurilor diagnosticate cu ASD au fost mult mai multe decât cele de control să primească Hg organic din vaccinul contra hepatitiei B care conține Thimerosal administrat în prima, a doua și a șaptea lună de viață.
Concluzii: Vaccinarea de rutină în copilărie este un instrument important pentru sănătatea publică pentru a reduce morbiditatea și mortalitatea asociată bolilor infecțioase, însă studiul prezent oferă noi dovezi epidemiologice susținând o asociere clară între creșterea expunerii la Hg-organic din vaccinurile copilăriei care conțin Thimerosal și riscul ulterior al diagnosticării ASD.

Articolul poate fi citit în întregime aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *