Studiu care arată că proteinele alimentare din vaccinuri produc dezvoltarea alergiilor alimentare și implicațiile acesteia pentru politica de vaccinare

Journal of Developing Drugs

Laureatul pentru premiul Nobel, Charles Richet, a demonstrat, în urmă cu o sută de ani, că injectarea unei proteine ​​în animale sau oameni cauzează sensibilizarea sistemului imunitar la acea proteină. Expunerea ulterioară la proteină ​​poate duce la alergii și șoc anafilactic. Acest fapt a fost demonstrat de mai multe ori atât la om cât și la animale.
Într-un raport din 2011 privind efectele adverse ale vaccinării, Institutul de Medicină (OIM) a confirmat faptul că proteinele alimentare din vaccinuri cauzează alergii alimentare. Confirmarea OIM este cea mai recentă și cea mai oficială de la descoperirea dr. Richet și pănăn prezent. Multe vaccinuri
și injecții conțin proteine ​​alimentare.

Multe studii din anul 1940 au demonstrat că proteinele alimentare din vaccinuri provoacă sensibilizări la om. Alergenii din vaccinuri nu sunt dezvăluiți pe deplin. Nu s-a stabilit niciun nivel de dozare sigur pentru alergenii injectați. Ca urmare, cantitățile de alergen din vaccinuri și injecții nu sunt reglementate, cum nici cantitățile de alergen din excipienții din vaccin nu sunt reglementați. Este bine recunoscut faptul că multe vaccinuri aprobate în prezent au suficient alergeni care pot duce la șoc anafilactic. Prin urmare, ele conțin mult mai mult alergen care duc la alergii.

Copiii de astăzi au mai puține bolile infecțioase ale copilăriei și sunt mai puțin expuși le helminți. Rata nașterilor prin cezariană a crescut în ultimele decenii cu 50%. Se știe că nașterea prin cezariană reduce  microbiom intestinal al nou-născutului. Toate acestea duc la un dezechilibru imunitar predispus la atopie. Schemele de vaccinare de astăzi includ 30-40 de doze. Pot fi administrate simultan, într-o singură injectare, până la șașe tulpini (doze). Vaccinurile conțin adjuvanți, cum ar fi toxinele pertussis șicompușii de aluminiu care, de asemenea, produc alergii. Adjuvanții cresc, de asemenea, imunogenitatea proteinelor alimentare injectate. Injectarea copiilor atopici atât cu proteine ​​alimentare, cât și cu adjuvanți contribuie la creșterea numărului de oameni cu alergii, chiar fatale, la mâncare până la ordinul milioanelor. Având în vedere amploarea și gravitatea epidemiei de alergii alimentare, este necesară o acțiune urgentă de schimbare a politicii privind specificațiile vaccinului, fabricarea lui, cerințele privind prospectul vaccinului, sistemul de raportare al efectelor adverse ale vaccinului (VAERS) și programul național de compensare a vătămării provocate de vaccin.

Mulți cercetători au solicitat eliminarea proteinelor alimentare din vaccinuri și reevaluarea adjuvanților, precum compușii de aluminiu. În timp, avertismentele pentru alergii alimentare pot fi incluse în prospectele vaccinurilor.

Administrarea simultană a vaccinurilor multiple trebuie oprită pentru a evita combinarea efectelor adverse ale proteinelor alimentare și adjuvanți.

Articolul poate fi citit integral aici. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *