Introducerea vaccinului Difteric-Tetanos-Pertussis si Polio oral in randul copiilor intr-o comunitate urbana din Africa; un experiment natural

Studiu publicat în EBioMedicine

Highlights:

• Când DTP și OPV au fost introduse în Guineea-Bissau în 1981, alocarea prin ziua de naștere a dus la un experiment natural de a fi vaccinat mai devreme sau mai târziu.
• Între primele 3-5 luni de viață, copiii care au primit DTP și OPV repede, la început au avut o mortalitate de 5 ori mai mare decât copiii încă nevaccinați.
• În primele două studii privind introducerea DTP și OPV, administrarea concomitentă a OPV cu DTP ar fi redus efectele adverse ale DTP.

Puține studii au examinat rata de supraviețuire atunci când DTP și OPV au fost introduse în țările cu venituri mici. Aceste vaccinuri au fost introduse în 1981 într-o comunitate urbană din Guineea-Bissau sugarilor cu vârsta de 3 luni, cu sesiuni de cântărire la 3 luni. Prin urmare, copiii au fost alocați prin ziua de naștere pentru a primi vaccinuri mai devreme sau mai târziu cu vârste între 3 și 5 luni. În acest experiment natural, copiii vaccinați au avut o rata a mortalității de 5 ori mai mare decât copiii care nu au fost încă vaccinați cu DTP. Vaccinările numai cu DTP au fost asociate cu o mortalitate mai mare decât vaccinările DTP + OPV. Prin urmare, DTP poate fi asociat cu un efect indezirabil privind mortalitatea infantilă.

Puteți descărca tot articolul aici. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *