Hexavalent

O să analizăm punctual bolile împotriva cărora vaccinul hexavalent ar oferi protecție: difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, boli determinate de Haemophilus Influenzae, Hepatita B.

DIFTERIA, incidență 0 (zero)

Vaccinul NU previne infectarea!                          

Din 1990 până-n prezent sau înregistrat 0 (ZERO) cazuri de difterie în România. (Sursa: Raportul CNSCBT pentru anul 2016 privind Analiza evoluției bolilor transmisibile aflate în supraveghere)

Vaccinul difteric NU previne infectarea şi transmiterea bacteriei asociate cu difteria. Raportul Centrului European pentru Controlul Bolilor, arată cu referire la vaccinul trivalent DTaP:Vaccinul protejează efectiv împotriva efectelor exotoxinei produse de C. diphtheria şi C. ulcerans, dar persoanele vaccinate încă pot fi infectate cu bacteriile, devenind purtători asimptomatici ai tulpinilor producătoare de toxine şi le pot transmite altora.

„Nu este ceva neobişnuit un caz de difterie apărut într-o populaţie cu rată mare de protecţie (prin vaccinare – n.red.) deoarece cei vaccinaţi pot fi purtători asimptomatici ai bacteriei toxigene Corynebacterium diphtheriae”. (Sursa: Raportul Centrului European pentru Controlul Bolilor, referitor la un caz de deces în Spania cauzat de infectarea cu difterie a unui copil de 6 ani)

Aşadar, vaccinul este conceput pentru protecția personală, care este însă una limitată, favorizând riscul de a-i infecta pe ceilalţiAcest fapt vine în contradicţie flagrantă cu principiul creşterii protecţiei comunităţii care stă la baza impunerii obligativităţii.

Decizia de nevaccinare nu afectează decât eventual persoana în cauză.

“Niciun vaccin nu poate conferi protecţie completă, pe toată durata vieţii, la toate persoanele vaccinate.”

Conform literaturii de specialitate, imunitatea conferită de vaccin scade progresiv şi nu poate depăşi 10 ani. În consecinţă, având în vedere că ultimul rapel conform schemei de vaccinare actuale este realizat la 14 ani, un simplu calcul matematic arată că doar persoanele sub 24 ani sunt potenţial protejate (deci peste 66% din populaţia României NU este protejată vaccinal).

În ciuda faptului că cea mai mare parte a populaţiei României este practic neprotejată vaccinal, DE 28 DE ANI, INCIDENŢA BOLII ESTE 0 (ZERO).

În consecință, NU există o problemă de sănătate publică ce ar justifica vaccinarea obligatorie a populației.

TETANOSUL, o boală NECONTAGIOASĂ                                             

Tetanosul nu poate fi “luat” de la colegul de clasă, pentru că TETANOSUL NU ESTE O BOALĂ CONTAGIOASĂ.

“Tetanosul NU este provocat de un virus.” (Sursa: Recomandări de vaccinare în pediatrie, Editura Medicală Amaltea 2012)

Tetanosul este o boală dobândită de la răni adânci contaminate cu spori de Clostridium Tetani, care fac parte dintr-o categorie de bacterii responsabile pentru eliminarea din corp a ceea ce este mort (Leichenteile). La anumite răni, acești agenți patogeni pot elibera toxine tetanice.

Vaccinarea nu garantează imunizarea:

Ca toate vaccinurile, Vaccin tetanic adsorbit poate să nu protejeze complet toate persoanele vaccinate.

În ultimii 5 ani s-a înregistrat un maxim anual de 7 cazuri. (Sursa: Raportul CNSCBT pentru anul 2016 privind Analiza evoluției bolilor transmisibile aflate în supraveghere)

Persoana bolnavă de tetanos NU reprezintă un pericol pentru ceilalţi membri ai comunităţii.                   

În consecință, nu există o problemă de sănătate publică ce ar justifica vaccinarea obligatorie a populației.

TUSEA CONVULSIVĂ, un vaccin controversat în lumea medicală

Din 2009  și până în 2016: SUB 100 de cazuri anual 0 (zero) decese asociate cu tusea convulsivă

20% – 80% dintre bolnavi erau vaccinați

În consecință, NU există o problemă de sănătate publică ce ar justifica vaccinarea obligatorie a populației.

În schimb există riscuri notabile asociate vaccinării:

România   PERIOADA
  2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016
TUSE CONVULSIVĂ CAZURI 10 29 86 83 57 87 98 72
CAZURI VACCINATE 80% 20% 26,7% 28% 32% 32% 29% 19%

(Sursa: www.cnscbt.ro)

Rata mare de ÎMBOLNĂVIRI CU TUSE CONVULSIVĂ ÎN RÂNDUL PERSOANELOR VACCINATE, între 20% şi 80%, se corelează cu datele obţinute de FDA (U.S. Food and Drug Administration) în urma unui studiu efectuat în anul 2013.

Concluzia acestui studiu este că, deşi persoanele vaccinate împotriva tusei convulsive ar putea fi protejate împotriva acestei boli, ei devin purtători ai bacteriei pentru o perioadă de până la 6 săptămâni, chiar dacă nu întotdeauna manifestă boala, fiind CONTAGIOŞI pentru ceilalţi.

Mai mult, întâlnirea din 2013 a consiliului ştiinţific al CDC (Center for Diseases Control din Statele Unite, echivalentul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile) a evidenţiat date alarmante: variantele de pertussis (tulpini negative PRN) care circulă în prezent în SUA au dobândit un avantaj selectiv pentru a infecta persoanele care sunt la zi cu rapelurile DTPa.

Aşadar persoanele care sunt vaccinate la zi sunt mai susceptibile de a fi infectate şi deci contagioase, decât persoanele nevaccinate.

De asemenea, s-a constatat că prin vaccinarea excesivă împotriva bacteriei Bordetella Pertussis a avut loc o translocare a infecţiozităţii cu Bordetella Parapertussis, care poate fi chiar fatală şi împotriva căreia nu se vaccinează.

În consecinţă ținând cont de dovezile științifice și datele statistice:

  • Vaccinarea împotriva tusei convulsive are eficiență redusă și crește în timp vulnerabilitatea la boală.
  • Riscurile asociate vaccinării DTaP sunt mai mari decât protecția limitată pe care eventual vaccinul ar oferi-o.

           POLIOMIELITA; O boală cu incidență 0 (ZERO)                                             

Puteți descărca prospectul vaccinului anti polio aici.

România este declarată ţară liberă de poliomielită. Din 1993 și până în prezent s-au întregistrat 0 (ZERO) cazuri de poliomielită.

În consecință, NU există o problemă de sănătate publică ce ar justifica vaccinarea obligatorie a populației.

În lume continuă însă să apară cazuri de poliomielita indusă de virusul provenit din vaccin, pentru că virusul sălbatic mai există în lume doar în câteva țări. Vorbim deci de o boală întreținută artificial, prin vaccinare.

În Ucraina, în anul 2015, s-au raportat două cazuri de poliomielită provocate de virusul vaccinal.

Documente oficiale din anii 2000 ale OMS şi CDC recunosc această realitate referitoare la vaccinul oral cu virus poliomielitic atenuat, care a făcut multe victime după ce a fost folosit în India şi ţările africane, unde au existat multe cazuri de poliomielită rezultate tocmai în urma vaccinării.

Puteți descărca prospectul vaccinului hexavalent aici.

Aici puteți citi prospectul DTaP în limba engleză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *