Hepatita B

HEPATITA B.

O boală cu transmitere sexuală pentru care se vaccinează nou-născuţii          

Puteți descărca prospectul vaccinului contra Hepatitei B aici.

Virusul se transmite prin: fluide şi produse de sânge, obiecte contaminate utilizate la consumatorii de droguri, tatuaje, piercing, acupunctură, instrumentar chirurgical insuficient sterilizat, puncţii, arsuri sau contact sexual.

Hepatita B NU se răspândeşte într-un cadru comunitar, în special în rândul copiilor care nu au şanse să se angajeze în comportamente cu risc sporit – sex, consum de droguri.

Admiterea la şcoală nu este interzisă pentru copiii bolnavi cronici de hepatită B.

Interzicerea admiterii la şcoală pentru cei care sunt pur şi simplu nevaccinaţi – şi nici măcar nu transportă hepatita B – ar constitui o ABSURDITATE MEDICALĂ şi o discriminare ilogică şi inadmisibilă.

Incidenţa hepatitei B a scăzut în mod constant în perioada 2009 – 2016 de la 596 de cazuri (2009) la 196 de cazuri (2016).

În privința oportunității vaccinării personalului medical contra hepatitei B, transmiterea bolii de la PACIENT la MEDIC şi de la MEDIC la PACIENT este IMPOSIBILĂ dacă medicul respectă normele fireşti de igienă a actului medical.

În consecință, NU există o problemă de sănătate publică ce ar justifica vaccinarea obligatorie a populației.

Conexiunea dintre vaccinul anti hepatită B și scleroza multiplă

Între 1994 și 1997, în Franța, în contextul unei vaccinări masive a populației, peste 20 de milioane de francezi s-au vaccinat contra hepatitei B.

Un studiu bazat pe datele furnizate de Sistemul de Farmacovigilență din Franța (ANSM) și Casa Națională de Asigurări de Sănătate din Franța a confirmat o corelație clară la nivel național între numărul de persoane vaccinate și numărul de cazuri de scleroză multiplă declarate în primii doi ani după vaccinare.

Până în 1993, deci înainte de derularea campaniei de vaccinare, se înregistrau aproximativ 2.500 de cazuri de scheloză multiplă anual.

Începând cu 1996 a crescut progresiv numărul de cazuri până la aproximativ 4.500 (în 2003), acest nivel menținându-se constant în continuare.

Puteți descărca prospectul vaccinului contra Hepatitei B aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *