Asociatia ALERT a persoanelor cu alergii si intolerante

Persoanele cu alergii sunt perfect sanatoase pana cand intra in contact cu alergenul care le modifica starea de sanatate. Pentru a sti de ce alergii sufera , un pacient trebuie sa fie testat si diagnosticat.

In Romania sunt sunt foarte multe persoane cu alergii si intolerante, foarte multi copii sufera de aceasta problema , dar numarul lor nu se cunoaste exact intrucat sistemul medical suporta financiar numai 2 teste simple ,nespecifice , IgE total si Prick test.

Asociatia isi propune sa mearga in unitati de invatamant scolare si prescolare pt instruirea cadrelor didactice si a personalului auxiliar in ceea ce priveste interventia in caz de urgent, soc anafilactic, ce presupune un meniu diferentiat ,ce sunt alergienii si cum pot fi evitati.

Asociatia isi propune sa faca parteneriate pt achizitionarea truselor special pt intrventie in caz de urgent –soc anafilactic in unitatile de invatamant scolar si prescolar.

Asociatia isi mai propune si suport finaciar si nutritional copiilor din familii defavorizate, analize, plan nutritional, medicatie si suplimente specific.

Asociatia isi doreste centralizarea tuturor datelor referitoare la persoanele suferinde de alergii si intolerante, pentru a putea releva o cifra cat mai exacta a acestora, facand posibile toate demersurile de mai sus.

  • Organizarea de evenimente dedicate persoanelor cu alergii si intolerante
  • Implicarea in diverse campanii sociale si umanitare
  • Parteneriate cu alte asociatii cu obiecte de activitate asemanatoare.

Asociatia isi propune constientizarea nevoilor persoanelor cu alergii sau intolerante, la toate nivelele, dar mai cu seama in ceea ce priveste invatamantul scolar si prescolar, unde aceste afectiuni moderne datorate schimbarilor de mediu suferite in ultimii ani, sunt mult mai des intalnite.

Asociatia isi doreste imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu alergii, instruct acestea duc un trai constrans si plin de restrictii atat alimentare, cat si de mediu; asociatia isi doreste crearea unui mediu sigur pentru pesoanele cu alergii, prin implementarea tuturor mecanismelor cunoscute de membrii fondatori ai acesteia, obtinuti din propria lor experienta in neincetata lor batalie pe care au purtat-o cu acest tip de afectiuni.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *