Aluminiu din țesutul cerebral și Alzheimer

JOURNAL OF TRACE ELEMENTS IN MEDICINE AND BIOLOGY

Predispozitiile genetice care descriu un diagnostic al bolii Alzheimer familiale pot fi considerate pietre de temelie ale ipotezei cascadei amiloide. In esenta, ele plaseaza expresia si metabolismul proteinei precursoare de amiloid in zona principalului principiu al etiologiei bolii. Cu toate acestea, nu stim care este cauza bolii Alzheimer, iar factorii de mediu ar putea fi inca prezentati ca fiind contributori la debutul si la avansarea acesteia. Un astfel de factor de mediu este expunerea umana la aluminiu si aluminiul s-a dovedit a fi prezent in tesutul cerebral in cazul suferinzilor de boala Alzheimer sporadica. Au fost facute primele masuratori ale aluminiului din tesutul cerebral de la 12 donatori diagnosticati cu boala Alzheimer familiala. Concentratiile de aluminiu au fost extrem de ridicate: de exemplu, au existat valori mai mari de 10 g / g tesut uscat la 5 din cele 12 persoane. In general, concentratiile au fost mai mari decat toate masuratorile anterioare ale aluminiului din creier, cu exceptia cazurilor de encefalopatie indusa de aluminiu. Datele cantitative unice si imaginile uimitoare ale aluminiului din tesutul cerebral al persoanelor cu Alzheimer pe ramura familiala ridica spectrul rolului aluminiului in aceasta boala devastatoare.

Mutatiile genetice asociate cu expresia si metabolismul proteinei precursoare amiloida reprezinta bazele diagnosticului cu boala Alzheimer familiala. Acestea, laolalta cu dovezile privind sindromul Down, ofera sprijinul solid pentru sustinerea ipotezei privind cascada amiloida si rolul central pentru neuropatologia si biochimia Beta-amiloidei din boala Alzheimer.

Aluminiul este prezent in tesutul cerebral uman, iar intr-un studiu recent pe 60 de creiere umane, continutul mediu de aluminiu din 712 tesuturi din toti cei patru lobi principali a fost de 1,02 g / g de greutate uscata. Asocierea bolii cu aluminiul cunoaste o istorie semnificativa, insa, cu toate acestea, nu s-a ajuns la niciun consens in privinta rolului acestei neurotoxine cunoscute in raport cu boala. Studii recente vin in sprijinirea luptei impotriva aluminiului care, in anumite conditii, ar favoriza aparitia bolii. Sugestia este referitoare cu precadere la concentratiile ingrijoratoare de aluminiu din creier, cele mai mari de 2 g/ g de greutate uscata.

Puteți citi articolul aici: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *